Tavaszi nyitány

2022.03.13. 16:13

Hengerelt a CAO a tavaszi nyitányon

Gördülékeny, látványos játék és remekbeszabott gólok jellemezték a nagyváradiak idei első hivatalos mérkőzését.

Jósa Attila

 

Bár hosszú idő óta ez volt az első labdarúgó-mérkőzés, amelyet mindenféle járványügyi korlátozás nélkül rendeztek Nagyváradon, a sportág szerelmesei nem rohanták meg a Bodola Gyula stadion jegypénztárait a Szilágysomlyói Sportul elleni találkozót megelőzően, így a kezdőrúgás pillanatában mindössze mintegy háromszáz néző foglalta el a helyét a lelátókon. Mindenképpen eldöntendő kérdés marad a későbbiekre, hogy a nézők érdektelensége mögött a márciushoz képest viszonylag télies időjárás, az ellenfél minősége, esetleg az idény végén névváltoztatás előtt álló klub identitásválsága bújik meg.

 

Aki esetleg később érkezett, nem láthatta, ahogy a harmincadik másodpercben Darius Marina leheletfinom sarkazása után Sergiu Jurj bombázott a bal kapufa tövére, a kipattanóból Gunie próbálkozhatott ismét, de lövését nagy bravúrral hárította a vendégek kapusa. Támadásban maradtak az ezúttal is piros-kékben játszó zöld-fehérek, a 6. percben Jurj pedig már nem hibázott: Chitaș beadását pár lépésről pofozta a hálóba a kiváló formában lévő támadó (1–0). Remekül működött a nagyváradiak agresszív letámadáson alapuló taktikája, igaz, a második gólra a 41. percig kellett várni. Ekkor egy előreívelt labdát a vendégek kapusa, Cosma fejjel próbált meg tisztázni, de nem találta el a játékszert, Jurj pedig köszönte szépen és az üresen maradt kapuba gurított (2–0). Marina szemfüles találatával végződött a félidő (3–0), a szünet után pedig Chitaș lőtt hatalmas kapásgólt a hosszú felső sarokba Jurj beadását követően (4–0). A gólok sorát Ion zárta bő tíz perccel a találkozó vége előtt, a csereként beállt csatár negyven méterről emelt az üresen tátongó kapuba (5–0). Nem Cosma napja volt…

 

Győzelmével a CAO maradt az első helyen a 10. csoport táblázatán, előnye továbbra is két pont a Nagybányai Minaur előtt. A nagybányaiak Váradszentmártonban arattak a vártnál könnyedebb győzelmet, a Félixfürdői Lotus játékosai a találkozó végén csak kozmetikázni tudtak a végeredményen (2–4). A sereghajtó és pontlevonással is büntetett Luceafărul Szatmárnémetiben szenvedett 3–0-ás vereséget.

 

JEGYZŐKÖNYV

Nagyváradi CAO – Szilágysomlyói Sportul 5-0 (3-0)

Gólszerző: Sergiu Jurj (6., 41)., Darius Marina (46.), Florin Chitaș (52.), Mihai Ion (79.)

CAO: Ad. Barabaș ( R. Bob, 76. ) – C. Jurj, Cl. Petruș, D. Stan, L. Ioviță – R. Ardelean, Ad. Popa (D. Cîrjan, 65.) – R. Gunie, D. Marina (G. Cherman, 60.), Fl. Chitaș (Kovács Márk, 76.) – Sg. Jurj (M. Ion, 65.). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Sportul: P. Cosma – R. Pop, C. Pop, P. Pop (Seran, 59.), M. Cohan, G. Pop (Pascu, 65.), V. Lujerdean, L. Pop (Tafa, 71.), Ad. Neaga (Opriș, 59.), C. Vaida, G. Mansour. Vezetőedző: Dacian Nastai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában