Európa-kupa

2022.02.08. 15:19

Nagy lépést tett a továbbjutás felé a VSK U

Idegenben győzött a nagyváradi együttes szombat este Lengyelországban, a FIBA Európa-kupa második csoportselejtező körében.

Forrás: TreflSopot

Jósa Attila

A Balti-tenger partján fekvő Sopot városába látogatott hétvégén a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata, ahol a FIBA Európa-kupa K jelzésű csoportjának harmadik fordulójából elmaradt mérkőzését pótolta Cristian Achim legénysége. Az impozáns, 12 ezer férőhelyes Ergo Arénában a mérkőzés elején egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők, a két csapat fej-fej mellett haladt, hol a lengyeleknél, hol a nagyváradiaknál volt az előny. A nagy iramú mérkőzés első két negyede után döntetlenre álltak a felek (35-35), a látottak alapján félő volt, hogy a nagy rohanásban a váradiak fognak előbb elfáradni, ahogy az az egyhónapos kényszerszünet után többször is előfordult az utóbbi időszakban.

A hazaiak zónavédekezésével nem nagyon tudtak mit kezdeni a VSK U játékosai, úgyhogy palánk alatti brusztolás helyett, ahol a hatalmas termetű Trefl játékosok mellett nem sok babér termett számukra, inkább a távoli dobásokra helyezték át a hangsúlyt. Tették ezt akkora sikerrel, hogy végül 13 darab hárompontost sikerült elsüllyeszteni a hazaiak gyűrűjében. Meglepetésre a legjobban célzó váradi éppen a beállós, 208 centiméteres Markovic volt, aki négyszer is betalált távolról, de a szerb játékos mellett a litván Bickauskis is elkapta a fonalat, ő háromszor próbálkozott sikerrel.

Az utolsó negyedet két pontos előnnyel kezdte a VSK (58-60), amit remek dobóteljesítménnyel és stabil védekezéssel 5 perc alatt több, mint 10 pontosra sikerült növelni. A végjátékban ezt a tíz pontos különbséget sikerült stabilizálja a VSK U, amely idegenbeli győzelmével a csoport első helyére ugrott, míg a lengyel csapatnak matematikai esélye sem maradt a továbbjutás kiharcolására. A mérkőzés legjobbja a már említett Nikola Markovic volt, aki 20 pontja mellé még kiosztott 6 gólpasszt is, valamint 5 lepattanót is szerzett. A két csapat szerdán 19 órától ismét megmérkőzik egymással a nagyváradi Antonio Alexe sportcsarnokban, ahol a hazaiak számára egy győzelem már biztos továbbjutást jelentene a FIBA Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé.

Jegyzőköny

Trefl Sopot – Nagyváradi VSK U 73-83 (16-17, 19-18, 23-25, 15-23)

Trefl Sopot: Devonte Davis 2, Ziolkowski, Sharma 17, Klawa, Gruszecki 8, Young 22, Franke 15, Kolenda 9. 

Vezetőedző: Marcin Stefanski.

VSK U: K. Richard 16, Holt 8, Bickauskis 10, Green 6, N. Markovic 20, Nicolescu 3, Gavrilovic 8, Ogden Jr. 12. Vezetőedző: Cristian Achim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában