Díjátadó

2022.01.12. 12:22

Mérleget vont a Crişul Sportklub

A Nagyváradi Crişul Sportklub vezetése a járványhelyzet és a bevezetett korlátozások miatt igen szűk körben díjazta a klub 2021-ben legjobb teljesítményt nyújtott sportolóit. A díjakat Pető Dalma Csilla igazgató, Cosmin Goina sportért felelőssel és Tulkos Rómeó szakosztály-vezetővel közösen adta át a legjobbaknak.

Az országos bajnokságot nyert U14-es korosztályú csapat tagjai és trénerei

Szántó Zoltán

 

Szűk körben díjazta idén legjobb sportolóit Románia egyik legrégebbi klubja, a Nagyváradi Crişul SK: a nemrég lezajlott eseményen külön elismerésben részesültek az egyéni olimpiai sportágban, illetve a nem ötkarikás játékokra jogosult sportolók, és természetesen a csapatsportágban sem maradt el a díjazás. De lássuk a tavalyi esztendő legjobbjainak vélteket. CSAPATSPORTÁGAK: élen végzett az U14-es korosztályú leány kosárlabda-együttes (edzők: Ioana és Daniel Anica, illetve Salamon Béla), amely országos bajnoki címet nyert, a következő játékosoknak köszönhetően: a döntő torna legjobb játékosának választott Ariana Moldovan, továbbá Salamon Vivien, Ingrid Jurcan, Alexia Ioviţă, Sânziana Mandale, Kerezsi Victoria, Andra Popescu, Ioana Bughiu, Adelina Lazăr, Georgiana Nedelcu Ilisie, Ehik Orsolya, Ştefania Cisite Maxima. 

OLIMPIAI SPORTÁGAK: első helyen zárt a rangsorolásban az úszó Bakó Anasztázia (edző Cristina Mădău), aki az atléta Méhes Cristiant (edzők: Méhes Albert és Livia) előzte meg. 

NEM OLIMPIAI SPORTÁGAK: egyhangú döntéssel lett a tavalyi év legjobbja a világranglistán a hetedik helyen álló erőemelő Ionuţ Florin Lupaş, aki tavaly két bronzérmet is szerzett a Csehországban rendezett Európa-bajnokságon. Legjobb eredmények A Crişul SK szakosztályainak a tavalyi évben elért legjobb eredményei, VÍZILABDA (edzők: Ciprian Cîmpeanu, Marcel Haşaş. Vekerdi László, Dorin Sava és Nicolae Diaconu): ifjúsági III. korosztály, második hely; ifjúsági II. korcsoport, harmadik hely; felnőtt Szuperliga, hatodik helyezés. ÚSZÁS (edzők: Cristina Mădău, Illés Zsolt és Remus Oros): hatvanegy arany-, hét ezüst- és három bronzérem a korcsoportos országos bajnokságokon, illetve huszonegy első, három második és egy harmadik helyezés a Román Kupában. NŐI KOSÁRLABDA (edzők: Ioana és Daniel Anica, illetve Salamon Béla): aranyérem a női U14-es korosztályban, illetve harmadik helyezés az U16-os korcsoportban. ATLÉTIKA (edzők: Méhes Albert és Livia): a nehézatlétikára szakosodott szakosztály egyaránt három ezüst- és bronzéremmel gazdagodott az országos bajnokságon, illetve a Román Kupában is „termett” egy harmadik helyezés. CSELGÁNCS (edzők: Ioana Hanaş és Olimpia Ianc): egy aranyérem az országos bajnokságon. 

 

Cristina Mădău, Bakó Anasztázia és Pető Dalma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában