Labdarúgás

2021.10.24. 17:51

A CAO nyerte a megyei rangadót

Jó iramú, lüktető mérkőzésen győzött Váradszentmártonban a Nagyváradi CAO csapata a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában, szombat délután.

Fotó: facebook.com/caoradea/Marius Clemeniuc

Jósa Attila

Kihasználva a kellemes őszi időjárást, a szombat délutáni mérkőzésre mintegy 200 néző látogatott ki a váradszentmártoni létesítménybe, hogy az őszi idény során valószínűleg utoljára testközelből láthassa a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban meglepetésre éllovas Félixfürdői Lotus csapatát. Mint ismeretes, pénteken a Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, ennek értelmében hétfőtől a sportrendezvényeket nézők nélkül kell lebonyolítani.

A CAO szervezett védekezésből indított ellentámadásokra alapozta a taktikáját és gyakorlatilag már a mérkőzés első harmadában eldöntötte a három pont sorsát. A 18. percben Ioviță egy szöglet utáni látványos fejesgóllal szerezte meg a vezetést az ezúttal is piros-kékben játszó zöld-fehérek számára (0-1). Egy perc sem telt el a vezető találat megszerzése után, amikor Hosu és Chitaș kényszerítőzését követően utóbbi léphetett ki ziccerben, majd egy elegáns bokamozdulattal a hosszú sarokba löbbölte a labdát (0-2).

A hazaiakat hidegzuhanyként érte a hirtelen bekapott két gól, az első félidőben nem is sikerült igazán kidolgozott komolyabb helyzetet kialakítsanak, sőt, a CAO akár a harmadik gólját is megszerezhette volna, de Ioviță újabb fejesét ezúttal már hárította Beke.

A Lotus a második félidőben sem tudta áttörni a váradiak védelmét, bár kétgólos hátrányban sem adták fel, de Făgărășanu, majd nem sokkal később Ban is rosszul célzott. A mérkőzés végére Gunie második sárga lapja után emberhátrányba került a CAO, a hazaiak egy lecsúszó beadás után a kapufát is eltalálták, de az eredmény már nem változott. Győzelmével a CAO ismét a felsőházi rájátszást érő negyedik helyen áll, míg a Lotus a Nagybányai Minaur győzelme miatt visszacsúszott a második helyre.

A harmadik Bihar megyei csapat, a Nagyváradi Luceafărul Zilahon vendégszerepelt és szenvedte el sorozatban a nyolcadik vereségét, így továbbra is egy ponttal kullog a tabella végén.

Jegyzőkönyv

Félixfürdői Lotus – Nagyváradi CAO 0-2 (0-2)

Lotus: Ed. Beke – Fl. Pop, Cr. Oros, Paublusztig Tamás, M. Arsene, V. Costea, M. Popa, Ad. Popa (67 C. Tutuța), I. Ban, Cl. Codoban (’77 Vinicius Leite), A. Făgărăşanu (’89 P. Blăgea). Vezetőedző: Gheorghe Ghiț

CAO: Barabaș – Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță, G. Cherman (’89 D, Cîrjan), R. Ardelean, R. Gunie, A. Gheorghiță, Fl. Chitaș (’76 Kovács Márk), M. Hosu (’90 Al. Lezeu).

Vezetőedző: Florin Farcaș

Gólszerzők: Loren Ioviță ’18, Florin Chitaș ’19

Piros lap: R. Gunie ’86

Vezette: Marius Omuț (Szatmárnémeti) – Casian Băla (Arad), Lucian Berariu (Arad).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában