Labdarúgás

2021.09.16. 15:39

Városi rangadót rendeznek a Bodolában

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

A negyedik fordulóval folytatódik a hétvégén a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság, a bihari csapatok közül a Félixfürdői Lotus hazai pályán fogadja a Nagysomkúti Progresul gárdáját. Három fordulót követően a Lotus csak gyengébb gólaránya miatt nem áll felsőházi rájátszást érő helyen, a szombati mérkőzésen valószínűleg lehetőségük lesz ezen a mutatón is javítani, hiszen az első fordulóban hazai pályán nyolc gólt kapó nagysomkútiak, ami a védekezésüket illeti, finoman fogalmazva sem állnak a helyzet magaslatán.

Remekül teljesít eddig az új idényben a Nagyváradi CAO, úgy tűnik, a játékosokat nem zavarta meg a klub jövője körül kialakult hercehurca. Szombaton, 17 órától a helyi rivális Nagyváradi Luceafărul lesz a többnyire piros-kékben játszó zöld-fehérek ellenfele a Bodola Gyula stadionban. A két csapat legutóbb május elején találkozott egymással a bajnokság utolsó fordulójában, akkor meglepetésre a kiesés elől menekülő Luceafărul győzött 1-0-ra. Bár végül bentmaradt a harmadosztályban, a Luceafărul jó eséllyel idén is a tabella második felében fog vitézkedni, a három mérkőzésen szerzett egy pontjuk legalábbis ezt sejteti. A CAO győzelme esetén akár előrébb is léphet a jelenlegi harmadik helyénél, számukra a felsőházi rájátszásban való részvétel reális célnak tűnik.

A feljutás persze még nagyon távolinak tűnik az alaposan átalakított lebonyolítási rendszer miatt, mint arról korábbi lapszámunkban beszámoltunk, a felsőházban a tabella első négy helyezettje szerepelhet, ezen csapatok kilenc forduló során háromszor találkoznak egymással, a rájátszás végén pedig még mindig nem érnek véget a küzdelmek, mivel a tíz csoport első és második helyezettje tíz párharcban játszhat majd oda-visszavágós mérkőzéseket a rájátszás döntőjében való szereplésért. Amennyiben egy csapat eddig eljut, az még mindig nem ér feljutást, mivel a tíz együttes gyakorlatilag öt „döntőt” játszik, melynek győztesei feljutnak a másodosztályba.

A 4. forduló műsora: Kolozsvári CFR II. – Dési Someşul, Szatmárnémeti VSK – Szilágysomlyói Sportul, Nagybányai Minaur – Zilahi SCM, Félixfürdői Lotus – Nagysomkúti Progresul, Nagyváradi CAO – Nagyváradi Luceafărul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában