Labdarúgás

2021.09.23. 15:57

Búcsúzott a kupától a CAO

A nagyváradi csapat végig méltó ellenfele volt a másodosztályú nagyszebenieknek a szerda délutáni Román Kupa mérkőzésen.

Fotó: facebook.com/hermannstadt.fc

Jósa Attila

A Nagyváradi CAO hazai pályán eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseihez képest jóval több néző látogatott ki a szerda délutáni FC Hermannstadt elleni kupameccsre, így mintegy nyolcszázan figyelhették a lelátókról, ahogy a harmadosztályban vitézkedő gárda egyáltalán nem illetődött meg a tavalyi idényben még az első osztályban szereplő nagyszebeni együttes láttán. A kiegyenlített első félidőben mezőnyfölényben játszott a CAO, bár komoly helyzetet nem sikerült kialakítania Muțiu kapuja előtt, igaz, a szebeniek sem jeleskedtek ebből a szempontból, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A második félidőben felpörgették a ritmust a vendégek, közvetlenül a szünet után Ioviță közel járt az öngólhoz, majd Plazonja fejelt nagy helyzetben a kapus ölébe. A mérkőzés ezen szakaszában kidomborodott a Hermannstadt nagyobb tapasztalata, de a rendkívül alacsony, mindössze 22 év átlagéletkorú váradi alakulat is jól állta a sarat. A mérkőzés már közel járt a hosszabbításhoz, amikor a 83. percben Bucuroiu pörgette Sîntean elé a labdát a tizenhatoson belül, a tokiói olimpiát is megjárt utánpótlás-válogatott támadó pedig nagy erővel lőtt Barabaș kapus hálójába (0-1). Bár a váradiak becsülettel mentek előre az egyenlítésért, több gól már nem született a mérkőzésen, így a legjobb 32 között búcsúzott a zöld-fehér csapat a Román Kupa küzdelmeitől.

További eredmények: FK Csíkszereda–Chindia 0–1, FC Argeș–FC Botoșani 0–0 (tizenegyesekkel 4–2), Slatina–Dunărea 1–2, Slobozia–Temesvári Poli 0–1, Concordia–Medgyesi Gaz Metan 0–1, Bodzavásári FC –Academica 2–1, Konstancai Farul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1, Vajdahunyadi SK–FCSB 3–5.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi CAO – FC Hermannstadt 0-1 (0-0)

Gólszerző: Andrei Sîntean ’83

CAO: Barabaș – Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță – R. Gunie, R. Ardelean (’87 Kovács M.) – A. Gheorghiță (’74 D. Marina), C. Roșu (’87 D. Cîrjan), Fl. Chitaș (’74 Al. Lezeu) – Fl. Porumb (’59 M. Hosu). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Hermannstadt: V. Muțiu – G. Tomșa, Fl. Bejan, S. Issah, R. Opruț, Alhasan, L. Niță (’46 A. Lungu), L. Buzan (’46 C. Popescu), C. Bucuroiu (’87 Al. Pantea), S. Balaure (’64 P. Petrescu), S. Plazonja (’64 A. Sîntean). Vezetőedző: Marius Măldărășanu

Vezette: Kovács Szabolcs (Nagykároly) – Răzvan Soponar (Nagybánya), Claudiu Șchiopeț (Brassó).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában