Olimpia 2020

2021.07.28. 13:53

Románia is megszerezte első aranyérmét Tokióban

A románok női kétpárban diadalmaskodtak, míg a férfi négyes csapat ezüstérmes lett az evezősversenyek során.

Fotó: Cristian Nistor

Jósa Attila

A román Nicoleta-Ancuța Bodnar, Simona Geanina Radiș duó nyerte a női kétpár fináléját szerdán, a tokiói olimpia evezősversenyeinek első döntős napján. Az evezősök női kormányos nélküli kettes döntőjébe legjobb idővel bejutott román páros rajt-cél győzelmet aratott, így a román küldöttség az olimpia ötödik napján végre aranyéremnek örülhetett.

A román hajó féltávnál már négy másodperccel vezetett a második helyen haladó új-zélandiak előtt, ezt a különbséget 1500 méternél, és ami a legfontosabb, a célvonalon áthaladva is magabiztosan őrizte az üldözői előtt. Külön kiemelendő, hogy Nicoleta-Ancuța Bodnar és Simona Geanina Radiș egyaránt 22 évesek, ezzel párosuk messze a legfiatalabb volt a mezőnyben, így még sok szép sikert arathatnak pályafutásuk során.

A vigaszágról a dobogóig

A románok egy ezüstöt is nyertek szerdán, a férfi négyesek között. A Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari összetételű egység nagy meglepetésre végzett a második helyen. A fináléba a vigászágon aratott győzelmének köszönhetően bekerült román hajó az 1-es pályán haladt, és tartani tudta a lépést a rajtot remekül elkapó ausztrál négyessel. A befutónál a felzárkózó britek hajója érthetetlen módon erősen „húzni” kezdett balra, félő volt, hogy összeütköznek az olasz legénységgel, a hasonló problémákkal nem küszködő románok ezt köszönték szépen és a surranópályán behozták a hajót a második helyre, mindössze 0.37 másodperccel lemaradva az aranyérmes ausztráloktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában