I. Liga

2021.01.14. 14:59

Román első osztály: fogságba ejtette a színvonalat az időjárás

Két mérkőzéssel folytatódtak kedden a román első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. Medgyesen a házigazda Gaz Metan győzelemmel kezdte az évet, a portugál Ze Manuel az utolsó 20 percben kétszer is mattolta a Voluntari hálóőrét, kialakítva így a 2–0-ás végeredményt.

Jósa Attila

A három pont megszerzésével a medgyesiek egészen a nyolcadik helyig jöttek előre a táblázaton, míg a vendégeket már csak egy pont választja el a biztosan kieső 15. helytől. A nap rangadóját a bajnoki címre törő Craiovai Universitatea és a negyedik helyen tanyázó Sepsiszentgyörgyi OSK vívta. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt (a mérkőzés előtt egy órával még havazott Craiován) nem alakult ki színvonalas játék, kapura lövést is csak elvétve jegyezhettünk fel, így a székelyföldi csapat különösebb megerőltetés nélkül verte vissza a hazaiak „rohamait”, sőt, Fofana révén a vezetést is majdnem megszerezte, a légiós fejesét a gólvonalról mentették az „U” játékosai.

A második félidőre sem hozott látványosabb játékot, a kedélyeket mindössze két kiállítás borzolta: a hazaiaktól Screciut talpalásért, míg a Sepsitől Fofana pedig reklamálásért mehetett idő előtt az öltözőbe. A pontosztozkodás után egyik csapat sem mozdult el a táblázaton, a Craiova maradt a második, míg a Sepsi a negyedik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában