Távozott

2020.10.21. 15:54

Lengyelországba szerződött Kris Richard

A VSK színeiben két bajnoki címet szerző amerikai kosaras két és fél után hagyja el a váradi klubot.

Jósa Attila

A lengyel Zastal Enea Zielona Gora csapatánál folytatja pályafutását Kris Richard. Mint azt Șerban Sere, a Nagyváradi VSK elnöke elmondta, Richard már az előző idény végén jelezte szándékát, mely szerint egy nívósabb bajnokság csapatában szeretné folytatni, a klub pedig méltányolva a csapatért tett eddigi erőfeszítéseit, nem gördített akadályt a távozása elé.

„Természetesen szerettük volna, ha marad, próbáltunk is egy kedvezőbb ajánlattal előrukkolni, ez megtörtént, és vártunk Richard válaszára. Abban maradtunk, hogy ha nem lesz jobb lehetősége, akkor mindenképpen nálunk folytatja” – nyilatkozta a helyi lapoknak a nyáron Sere. Kris Richard kosárlabdázó a 2017/2018-as idény téli szünetében került Nagyváradra, oroszlánrészt vállalva a 2018 és 2019-es bajnoki címek megszerzésében. Miután 2019 decemberében megkapta a román állampolgárságot, a válogatottban is bemutatkozhatott a 2022-es Európa-bajnokság selejtezőiben.

Borítóképünkön: Kris Richard a bajnoki serleggel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában