Új stadion épül Váradon

2020.03.13. 14:46

Az egyikre lakatot tettek, a másiknak helyet találtak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pap István

Miután csütörtökön ideiglenesen bezárták a Bodola Gyula Stadiont, a nagyváradi és megyei önkormányzat elvileg beleegyezett abba, hogy az új váradi labdarúgó-stadion helyszíne a Vágóhíd (Blajovici) és a Făgăraşului utcák, illetve az állatkert és az Ifjúsági Stadion által közrezárt területen legyen. A határozat leszögezi azt is, hogy el kell készíteni egy övezeti városrehabilitációs tervet és egy megvalósíthatósági tanulmányt is, ez a két dokumentáció fogja rögzíteni a létesítmény pontos helyszínét illetve azt is, hogy mekkora területre lesz szükség a beruházáshoz.

Florin Birta alpolgármester a tanácsülés után lapunknak elárulta, hogy Ilie Bolojan polgármester és Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke elvileg megegyeztek abban, hogy a tanács átadja a saját tulajdonában lévő területet a városnak, hogy ott utóbbi egy stadiont építsen. A területet azt követően adja át a megyei tanács a városnak, hogy elkészül az övezet városrehabilitációs terve és a megvalósíthatósági tanulmány. „Még nem tudjuk, mekkora területre lesz szükség, de az említett övezetben biztosan van annyi” – fogalmazott Birta. Mint arról korábban már beszámoltunk, eredetileg a váradi körgyűrű és a 76-os országút kereszteződésnek a közelében képzelte el a város az új stadion helyét, de azon a területen még tulajdonjogi viták vannak. Egy másik lehetséges megoldásként felmerült az, hogy az állami egyetem pályájának a helyén épüljön fel az új létesítmény, de mint kiderült, ott nem lenne elég hely. Ezek után jött az ötlet, hogy a megyei tanács telkén épüljön fel az új stadion. Florin Birta elmondta, hogy a beruházást az Országos Befektetési Vállalat (CNI) vállalat építi majd meg, amelyik az új sportcsarnokot is az ócskapiac helyén. Miután megépül a focipálya, egy sportcentrum alakul majd ki azon a környéken, tette hozzá Birta, hiszen már ott van az Ifjúsági Stadion, amelyet hamarosan felújítanak, a Pece másik partján pedig az Egyetemi Pálya és a sportterem, illetve hamarosan megépül az új sportcsarnok is. Hangsúlyozta, hogy a beruházások befejezése után nem csak sport-, hanem más jellegű eseményeket is lehet majd rendezni ott.

Borítókép: a nagyváradi Bodola Gyula Stadion

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában