Kiállítás

2020.07.06. 09:40

Virtuális diplomakiállítás a PKE-n

A virtuális térben nyílt meg ezúttal a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészet szakos diákjainak diplomakiállítása július 2-án, csütörtökön. Mivel a világjárvány a minden évben hagyományos módon megrendezett diplomakiállítást ellehetetlenítette, megszületett a virtuális galéria ötlete, mely azon kívül, hogy „házhoz szállítja” a tárlatot, interaktív adottságai által különleges és egyedi élményt nyújt a „betoppanónak”.

A kiállításon három teret járhat be a néző: az elsőben a vizuális kommunikáció szak diákjainak munkái fogadják az érdeklődőt, a vele szemben levőben a képzőművészet-grafika szakosokét, az amfiteátrum vetítővásznán pedig a mozgóképes munkákat lehet megtekinteni. A harmincegy diplomamunka a műfajok széles palettáját öleli át, magukba foglalnak animációt, kísérleti filmet, interaktív multimédia installációt, arculattervet, könyvillusztrációt és még sorolhatnánk.

A galéria tervezői a PKE új épületének alsó szintjéből inspirálódtak, azt digitalizálták, így azok, akik ismerik az épületet, otthonosan mozoghatnak benne. De mivel a galéria terve elsősorban a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt, így mindenki számára organikus mozgáslehetőséget biztosít.

A következőképpen lehet tájékozódni benne: egérrel és nyilakkal lehet előre, hátra, jobbra, balra haladni a térben, majd miután megálltunk a munka előtt, az alatta található ikonokra kattintva megjelenik a munkához csatolt kép, video vagy leírás. Ha a kép közepén levő navigációs pontot ráirányítjuk az ikonokon található interaktív felületre, akkor az vörössé válik, így tudtunkra adja, hogy tudomást vett az ottlétünkről. A gallery.pkemt.com linkre kattintva rögtön körbejárhatjuk a kiállítást.

A galéria tervezői és alkotói a PKE képzőművészet szakának diákjai: Szűcs Dániel, Janó János, Nagy Hunor, Pop Mark-Fabio, Fülöp Szabolcs és Piski Norbert. A kiállítást dr. Kányádi Iréne művészettörténész nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!