Koncert

2020.03.06. 08:03

Női Zeneszerzők Fesztiválja Nagyváradon

A nemzetközi nőnap közeledtével már hagyománnyá vált a Női Zeneszerzők Fesztiválja Nagyváradon. Idén XII. alkalommal jelentkezik a kétnaposra tervezett fesztivál, ahol két ismert nagyváradi és egy marosvásárhelyi zeneszerző hölgy mutatkozik be. 2020. március 7-én, 19 órától Boros Beatrice és Réthi Brigitta zeneszerzők lépnek közönség elé. Boros Beatrice darabjaiban közreműködik a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének kórusa, Thurzó Sándor József, brácsaművész, Viktor József, operaénekes, kontratenor.

Réthi Brigitta műveiben közreműködik Beáta Ichim, cselló, és Elena Dariana szoprán. A XII. Női Zeneszerző Fesztivál első estéjén a nőkről, a női alkotókról román nyelven Miorița Săteanu újságírónő beszél, valamint ő és meghívott előadói Ana Blandiana verseket szavalnak.

2020. március 8-án, 17 órától, Dr. Makkai Gyöngyvér marosvásárhelyi zeneszerző, zenetudós, egyetemi tanár, költő bemutatkozó estje lesz. Az est keretén belül Dr. Brúgós Anikó zenetanárnő tart rövid előadást a női zeneszerzőkről, valamint Török Sándor előadóművész néhány Makkai Gyöngyvér verset szaval meglepetésként. A zeneszerzőnőt elkísérik, és az est során közreműködnek marosvásárhelyi énekes és hangszeres szólisták, valamint énekkar, akik a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Kórusának tagjai, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanárai, diákjai, Marosvásárhelyi Művészeti Líceum tanárai.

A XII. Női Zeneszerző Fesztivál a Nagyváradi Várostörténeti Múzeum – Kulturális Komplexum támogatásával jött létre.

Helyszín: Aachvas Rein zsinagóga, Primariei (Teleki) u. 25, a PKE mellett. A fesztiválra a belépés ingyenes, de a helyek korlátozottak. Művészeti vezető: Thurzó Sándor József Társszervező: SOLA FIDE keresztyén kulturális csoport, művészeti vezető: Fórián Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!