Állásbörze

2024.04.05. 19:07

Mindenkinek megfelelő munkalehetőségek: több százan jöttek el a Nagyvárad Job Expóra

Nagy érdeklődés övezte ma az Era Parkban tartott állásbörzét. Számos munkáltató is jelen volt, együttesen több mint 1000 állást kínáltak.

Fotó: Alexandru Nițescu

A kora reggeli óráktól több száz Bihar megyei álláskereső érkezett a Nagyvárad Job Expo állásbörzére. Huszonöt munkáltató és egy szakképző iskola képviselői mellett az állásbörzén jelen voltak a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) reprezentánsai is.

„Minden munkaerő-piaci kezdeményezés olyan esemény, amelyet intézményesen támogatunk. Jelen vagyunk ezen a rendezvényen is, amelyre sokan eljöttek. Nagyon sok cég keres szakképzett és szakképzetlen munkaerőt egyaránt. Gratulálunk a szervezőknek a kezdeményezésükhöz és ahhoz, hogy a munkaerőpiacon is helytállnak”, nyilatkozta Békési Csaba, az AJOFM igazgatója.

Minden álláskereső stabil, jól fizetett állást szeretne kapni. Egy nagyváradi férfi például, aki több mint 12 éve Németországban él, vissza akar térni az országba, és mivel munkahelyet keres, a nagyváradi állásbörzén próbált szerencsét. „Állást keresek az autóiparban, tervezési területen. Szeretném, ha a munkáltató tiszta, kellemes és nyugodt légkörű munkakörnyezetet tudna biztosítani. Németországban dolgozom 2012 óta, és szeretnék hazatérni. Remélem, hogy az alatt az idő alatt, amíg távol voltam, történt néhány pozitív változás az országban.”

Alina három hónapja munkanélküli, és reméli, hogy az állásbörzén lesz szerencséje új munkát találni. „Egy olyan cégnél dolgoztam, amely nemrégiben bezárt. Remélem, hogy itt találok munkát a gazdasági területen. Sikerült néhány önéletrajzot letennem.”

 

Másrészt a rendezvényen jelen lévő munkaadók elmondták, hogy mind a fizetés, mind a követelmények eltérőek a munkaterületektől függően.

A Sipal 3D műszaki rajzolót/mérnököt keres műszaki dokumentáció készítésére olyan iparágakba, mint az autóipar, az űrhajózás és a repülőgépipar. Ahhoz, hogy a csapat tagja lehessen, a munkavállalónak több előnyös tulajdonsággal kell bírnia. „A pályázónak rendelkeznie kell mechanikai ismeretekkel, a részletekre való odafigyeléssel, angol nyelvtudással és a szövegek írásában való jártassággal. Fiatal és növekvő csapat vagyunk, számos előrelépési lehetőséget kínálunk, versenyképes fizetést a tudás és tapasztalat alapján, valamint étkezési utalványokat. Bízunk benne, hogy találunk majd alkalmazottakat, mert az állásbörzén rengeteg jelentkező volt. Kellemesen meglepődtünk, hogy az emberek milyen érdeklődőek”, nyilatkozta Luciana Popovici, a Sipal 3D Technology programigazgatója.

Az állásbörzén jelen volt a H&T-NPE East Europe vállalat is, amely 2020-ban nyitotta meg kapuit Biharban. A vállalat elektronikus gyártási szolgáltatásokat (EMS) nyújt az ügyfeleknek a következő piaci szegmensekben: autóipar, háztartási készülékek, elektromos szerszámok, és júniusra a jelenlegi 232 fős létszámot 269 főre kívánja növelni. „Gyártási operátorokat keresünk, de a vállalat más területein, a pénzügyi, a mérnöki vagy a raktárosság területén is vannak nyitott pozíciók. Angolul beszélő, tapasztalt és tapasztalatlan munkatársakat egyaránt keresünk. Szakmai fejlődést kínálunk, biztosítjuk a szállítást, 40 lejes étkezési utalványt, a fizetés pedig a tapasztalatnak megfelelően alakul. Több önéletrajzot is kaptunk. Az emberek már kora reggel óta nagyon aktívak voltak”, mondta Lavinia Luca, a H&T-NPE East Europe humánerőforrás-referense.

A nagyváradi Golde szintén munkatársakat keres, és több álláshellyel vett részt az állásbörze tavaszi kiadásán. „Gyártási operátorokat, raktárosokat keresünk, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára pedig mérnöki állásokat kínálunk. Örömmel látom, hogy az emberek érdeklődnek, odajönnek a standokhoz, ez azt mutatja, hogy jól sikerült a népszerűsítés. Remélhetőleg be tudjuk majd tölteni a mintegy 20 üres álláshelyünket”, hangsúlyozta Nicoleta Sotoc, a Golde Oradea HR-menedzsere.

A jelen lévő munkaadók szerint a rendezvény sikeres volt mind a médiában való megjelenés és a szervezés, mind a résztvevők száma tekintetében. A vállalatok nagyra értékelték, hogy a látogatók minden állás iránt érdeklődtek, mind a felsőfokú végzettséget, mind a képzettséget vagy tapasztalatot nem igénylő állások iránt.

Köszönettel tartozunk a Nagyvárad Job Expo résztvevőinek: Golde Oradea, FinProm, Hella Technical Center Oradea, Madrugada, Prohuman, Vernicolor, Comau, Marvicon, Faist Mekatronic, Sogefi Suspensions Eastern Europe, ATP Motors, STIHL, Limtex, Plexus Services Ro, De'Longhi, SIPAL 3D Technology, Turism Felix, H.Essers, Cemacon, H&T NPE East Europe, APD Group, Gi Group, Lugera – The People Republic, Qapirom Plast és az Adecco humánerőforrás-közvetítő, valamint a nagyváradi Henri Coandă Posztliceális Iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában