Átadás

2024.03.27. 15:37

Megnyílik csütörtökön a gyorsforgalmi út

A Nagyváradot az A3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi út építése 2021 őszén kezdődött, hat hónapot vett igénybe a tervezés és két évig tartott az építkezés.

Forrás: PMO/Videókép

BN-összeállítás

A Nagyváradot az A3-as autópályával összekötő új gyorsforgalmi utat csütörtök délután adják át – jelentette be szerdán Facebook-oldalán Cristian Pistol, az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) igazgatója. Bejegyzésében kiemelte, hogy március 28-án, csütörtökön 15 órától nyitják meg a váradi körgyűrűt az A3-as autópályával összekötő útszakaszt. „A 19 kilométeres út megépítését a Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) finanszírozta. A jövőben ez az útszakasz az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi úthoz kapcsolódik majd” – írta a Facebookon Pistol. Hozzátette, hogy a Nagyvárad–Arad gyorsforgalmi út (121 kilométer) kivitelezési szerződése tendereztetés alatt áll, jelenleg az ajánlatok előkészítésének fázisában van.

Nem lesz ünnepélyes, szalagátvágós átadás – ezt már Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. Mint elmondta, nem tartja célszerűnek, hiszen múlt héten már megtörtént egyfajta avatás, amikor Bihar megyébe látogatott Marcel Ciolacu kormányfő, illetve két korábbi miniszterelnök: Nicolae Ciucă, a Szenátus elnöke, és Sorin Grindeanu, aki jelenleg a szállításügyi tárca vezetője, valamint Lucian Bode volt szállításügyi miniszter. Ahogy azt már megírtuk, a végéhez közeledő építkezést március 22-én, pénteken látogatták meg a magas rangú vendégek, akiket elkísértek a helyi és megyei elöljárók is.

 

A Nagyváradot az A3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi út építése 2021 őszén kezdődött, hat hónapot vett igénybe a tervezés és két évig tartott az építkezés. A kivitelező a Strabag cég volt. A 19,7 kilométer hosszú út a váradi körgyűrű és a Szentandrási út kereszteződéséből indul ki és három csomópontot alakítottak ki rajta. Az út leglátványosabb része a Sebes-Körös fölött kanyarban áthaladó 676 méter hosszú híd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában