Beruházás

2024.03.26. 08:51

Idén ősszel kezdődhet az Aradi úti alul- és felüljáró kivitelezése

A nagyváradi önkormányzat hamarosan meghirdeti a közbeszerzési eljárást az Aradi út végén építendő közúti aluljáró, illetve felüljáró kivitelezésére.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Florin Birta váradi polgármester saját közösségi oldalán tudatta, hogy a tendert áprilisban hirdetik meg, előtte befejezik a műszaki terveket, illetve már aláírták az utóbbihoz csatolandó közlekedésbiztonsági tanulmány elkészítésére vonatkozó szerződést. Miután az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) megadja a végső jóváhagyást, indulhat a közbeszerzési eljárás. A munkálatok várhatóan idén ősszel kezdődnek. A beruházás a váradi önkormányzat, a Bihar Megyei Tanács és a CNAIR együttműködése keretében jön létre, a költségeket uniós forrásokból állják.

Forrás:  ebihoreanul.ro

Az Aradi út végén, az ottani körforgalom alatt létesül egy közúti aluljáró, néhány száz méterrel odébb pedig, az Arad felé vezető országúton, a bevásárlóközpontoknál lévő körforgalomnál közúti felüljárót építenek. A polgármester egy videót is közzétett a közösségi oldalán, melyen az látható, hogyan fog zajlani a közlekedés az Aradi út és a váradi körgyűrű csomópontjában a leendő aluljáróban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában