Könyvbemutató

2024.03.25. 16:44

Elsőkötetes szerző mutatkozott be

A nagyváradi Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület szervezésében az Újfehértóról érkezett Gulácsi Mária Állj meg egy percre! című verseskötetét mutatták be vasárnap délután a Posticumban. A szerzővel Mészáros Varga Erzsébet egyesületi elnök beszélgetett.

Forrás: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az egybegyűlteket Hosszú József polgármester köszöntötte, aki jelezte, hogy Újfehértó egy kisváros Nyíregyháza és Debrecen közt. Az önkormányzat támogatja a kultúrát, felkarolja a tehetségeket, teret biztosít a művészeti, irodalmi próbálkozásoknak, megnyilvánulásoknak. Az elöljáró úgy jellemezte Gulácsi Máriát, mint aki egy megbecsült tagja a helyi közösségnek, a fehértóiak szeretik, tisztelik őt.

A meghívott elmondta magáról, hogy Székelyhídon született, de Csokalyon nevelkedett, illetve a nyári vakációkat általában Nagyváradon töltötte. Nem volt könnyű a gyermekkora, de az anyagiak hiányát pótolta azzal, hogy sokat álmodozott. Például elképzelte, hogy Magyarországon él. Nagyon vágyott oda, ha kapott egy „golyós rágót”, hetekig őrizte. A történelmi helyzetből fakadóan már felnőttként nyílt lehetősége arra, hogy áttelepüljön az anyaországba, ahol immár harmincöt éve él, de mikor Csokalyra látogat, még mindig úgy érzi, hogy hazamegy – magyarázta.
Arról is beszélt Gulácsi Mária, hogy négy gyermeke és négy unokája van. Néhány éve kezdett el verseket írni, látva, hogy a közösségi oldalakon többen is így tesznek. Meglepődött a pozitív visszajelzéseken, azon, hogy általában csak elismeréseket kap. Megjegyezte: sohasem ír papírra, hanem amikor támad egy gondolata, akkor azt a telefonjába bepöttyögi. Aztán ezeket a foszlányokat összerakja, egybe szerkeszti, de az is elő szokott fordulni, hogy nem jön az ihlet, ezért több elkezdett alkotása is befejezésre vár. A kedvenc költője egyébként Petőfi, a most bemutatott kötete pedig 55 verset tartalmaz, témakörökként csoportosítva.
Az ünnepségen közreműködött még dr. Hosszúné dr. Vass Angelika, Támcsu Ágnes, Vecsei Antal, Tóth Zsuzsanna, Molnárné Mészáros Ágnes, Hosszú Rebeka és Varga Bernadette, akik költeményeket olvastak fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában