Meleg ebéd

2024.02.29. 08:36

Bővítik az iskolai étkeztetési programot

Az oktatási minisztérium közzétette azt a listát, mely tartalmaz valamennyi olyan tanintézetet, melyet belefoglaltak az Egészséges étkeztetés elnevezésű programba.

Illusztráció

Ciucur Losonczi Antonius

Minden gyermek, aki a felsorolt iskola valamelyikébe jár, kap egy meleg ebédet vagy egy élelmiszercsomagot. Bihar megyéből 32 iskola lett kiválasztva, sokkal több, mint a tavalyi tanévben, amikor csupán nyolc ilyen szolgáltatást nyújtó oktatási intézmény volt. Összesen 13.789 diák jár ezekbe az iskolákba, a kiutalt keretösszeg pedig 30,6 millió lej. 
Kéry Hajnal tanfelügyelő-helyettes lapunknak azt nyilatkozta: 2023. december 31-ig működött a Meleg ebéd elnevezésű zászlósprojekt, tulajdonképpen ezt egészíti ki ez az Egészséges étkeztetés-program, melynek megvalósulását az RMDSZ is támogatta. A korábbihoz képest előrelépést jelent magyar szempontból, hiszen eddig csak a diószegi és a székelyhídi iskola volt rajta a listán, de most már belekerült például a váradi Lucrețiu Suciu Általános Iskola, az érsemjéni Kazinczy Ferenc, az értarcsai 1. Számú Általános Iskola, a hegyközszentmiklósi Toldy, az érkörtvélyesi Balasi József, a váradi Ioan Slavici és a tenkei Nicolae Jiga is. A magyarul tanuló kedvezményezett gyerekek száma így 3885-re emelkedett. Ők valamennyien hátrányos helyzetben levő, illetve anyagi gondokkal küszködő családokból származnak, ezért a remények szerint a program hozzájárul az iskolai lemorzsolódás jelenségének a csökkenéséhez is. A beszállító cégek kiválasztására a polgármesteri hivatalok kell közbeszerzési eljárást hirdessek a következő hetekben, tudtuk meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában