Zoo

2024.02.20. 08:55

A kapibarák a legnépszerűbbek a váradi állatkertben

A Nagyváradi Állatkertben élő vízidisznópéldányok (kapibara) voltak 2023 legnépszerűbb állatai, ugyanis ezeket fogadták örökbe a legtöbben.

Forrás: Nagyváradi Állatkert

BN-összeállítás

A kapibaráknak tavaly tíz örökbefogadó szülője volt, míg a szurikátáknak és a szibériai tigrisnek hat-hat. A makik, a farkasok és tevék is a legnépszerűbb állatok közé tartoztak.
A tavalyi év végén 158 faj 800 példánya élt a váradi állatkertben. Szintén az előző évben érkezett két nagy mara, egy japán makákó és két selyemtyúk. A Fogadj örökbe egy állatot programon keresztül 50 örökbefogadást regisztráltak. Az örökbefogadás díja egy évre magán személyeknek 200 lej, cégek esetében pedig 500 lej. Az örökbefogadó szülők a bizonyítvány mellett ajándékmágnest kapnak, egy évig havonta egyszer ingyen léphetnek be az állatkertbe és egy névvel ellátott mágnest is kihelyeznek a bejáratnál levő táblára. Továbbá részt vehetnek az évente kétszer megszervezett (április utolsó és október első szombatján) örökbefogadó szülők napján, ahol közelebbről is megismerkedhetnek az állatokkal, részt vehetnek az eledelük elkészítésében és bizonyos állatok esetében az etetésben is.
A váradi állatkertet 2023-ban 138.914 személy látogatta meg, kilenc százalékkal kevesebben mint az azt megelőző évben, amikor 153.000 látogató érkezett.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában