Segítségnyújtás

2024.01.07. 18:39

Bővült az éjszakai hajléktalanszálló befogadóképessége Nagyváradon

Forrás: DASO

Erdon-összeállítás

További két konténerrel bővítették a hajléktalanok elszállásolására alkalmas helyiségeket a nagyváradi, J. Gutenberg utca 8. szám alatt található éjszakai hajléktalanszállón. A Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) által vásárolt konténerek saját fűtéssel, ágyakkal, matracokkal és párnákkal rendelkeznek. Ekképpen az éjszakai hajléktalanszálló főépülete mellett 22 konténer alkalmas a hajléktalanok befogadására, akik a szállón tisztálkodási lehetőséggel is élhetnek, ruhát és nem utolsósorban támogatást is kaphatnak életük e nehéz szakaszában. Napközben az éjszakai hajléktalanszálló mellett működő Gutenberg Közösségi Központban a hajléktalanok szocializációs tevékenységeken, pszichológiai tanácsadásokon vehetnek részt, illetve segítséget kaphatnak a munkahelykeresésben és a személyi igazolványok beszerzésében is.

 


A következő napokra jósolt alacsony hőmérsékleti értékek tudatában az igazgatóság arra kéri a nagyváradiakat, hogy jelentsék azokat a helyeket a városban, ahol hajléktalanokról van tudomásuk: ezt megtehetik a helyi rendőrség telefonszámán keresztül (0259/969) 10–22 óra között, vagy az éjszakai hajléktalanszálló éjjel-nappal működő telefonvonalán, a  0359/466-666 számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában