Beszámoló

2023.12.21. 18:32

Lezárult az RMDSZ megyei konzultációja

Elkészült egy megyei, illetve egy nagyváradi beszámoló az RMDSZ elmúlt időszakbeli tevékenységéről. Mindkét kiadványban megtalálható ugyanaz a 12 pontos kérdőív, melyet az elmúlt hetekben lehetett kitölteni.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A témában csütörtök délben tartott sajtótájékoztatón Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke kifejtette, hogy a két időszaki kiadvány az elmúlt évek munkáját tükrözte vissza, különböző területeken. A bennük található 12 pontos kérdőív azt a cél szolgálta, hogy valós képet alkothassanak a magyar közösség mindennapi gondjairól, igényeiről, ugyanakkor a legfontosabb problémáikról is, az RMDSZ-szel szembeni elvárásaikról. A pontok közt szerepelt többek közt, hogy a megkérdezett megítélése szerint az elmúlt három évben milyen irányba fejlődött a település, ahol él? Mivel kellene az RMDSZ-nek a leginkább foglalkoznia? Milyen a jó vezető, és a válaszadóknak mi a véleménye néhány felsorolt helyi és megyei – nemcsak RMDSZ-es – közéleti szereplőről? A vidéki települések szintjén 35 ezer példányban juttatták el a megyei kiadványt a háztartásokba, míg Váradon 10 ezer példányt osztottak ki. A kérdőívet ugyanakkor online is ki lehetett tölteni. A konzultáció résztvevői közt nyereményeket sorsoltak ki.
Szabó Ödön arról számolt be, hogy közel hétezren küldtek kitöltött kérdőíveket, közülük 907-en online válaszoltak. Ez egy jó arány, és örül a pozitív visszajelzésnek, mert újból párbeszéd alakult ki az emberekkel, ami akár tovább folytatódhat helyi szinten. Az online válaszadók reakcióiból az derül ki, hogy több mint 70 százalékuk jó véleménnyel van arról, hogy milyen irányba halad a településük. A kívánságlistán szerepel a további fejlesztés, az egészségügyi ellátás jobbítása, több munkahely, a magyar oktatás támogatása, bér- és nyugdíjemelés. Ugyanakkor az emberek elégedettebbek az országos és a megyei RMDSZ-szel, mint a helyi szervezetekkel. A legfontosabbnak az önkormányzati választást tartják, és azért mennének el szavazni, hogy a magyarok ott legyenek, ahol a döntéseket hozzák, mert az RMDSZ-es politikusok jól teljesítenek, illetve a magyar oktatásért és kultúráért az RMDSZ tesz a legtöbbet, összegzett Szabó Ödön. A válaszadók szerint a jó vezető őszinte, jól kommunikál, bátor, vallásos, házas és fiatal. Ugyanakkor az ismertebb RMDSZ-es politikusokról volt a legjobb véleménye a kérdőívet online kitöltőknek, tudtuk meg Szabó Ödöntől, aki  a sajtótájékoztató végén átadta a sorsolás fődíját, egy színes televíziót az albisi Tóth Katalinnak.

A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában