Golden Review

2023.08.10. 18:30

Arany Értékelést kapott a nagyváradi vár

A Google kihirdette a harmadik alkalommal megrendezett Golden Review (Arany Értékelés) győzteseit, amely a Google Maps legnépszerűbb helyeit díjazza, számol be közleményében a Nagyvárad turizmusát népszerűsítő Visit Oradea Egyesület.

Forrás: Visit Oradea

BN-összeállítás

2023-ban a Google a Románia egyes régióiban található kilenc történelmi műemléket, kastélyt és várat minősített Arany Értékeléssel. Az elemzéshez a Google a kastélyok, paloták, várak és erődök kategóriákból választotta ki azokat a helyszíneket, amelyek ellenőrzött és frissített Google-profillal rendelkeznek. Románia minden egyes történelmi régiójában az a helyszín nyert, amelyik a legtöbb értékelést kapta a Google Maps-en az adott régióban, és kategóriájában 4,5-ös átlagnál többet ért el. A Golden Review/Arany Értékelés győzteseinek kiválasztása a 2023 májusában a Google Maps-en elérhető adatok alapján történt. Körösvidék régióban a váradi vár kapta az Arany Értékelést, a Bánságban a temesvári Mária Terézia bástya, Máramarosban a Károlyi kastély, Erdélyben a gyulafehérvári vár, Moldvában a jászvásári kultúrpalota, Munténiában a sinaiai Peles kastély, Bukovinában a szucsávai vár, Dobrudzsában Enisala középkori vára, Olténiában pedig a középkori Szörényvár.
„A Google Maps-en több ezer minőségi értékelés található, és a turisták gyakran veszik figyelembe ezeket, mielőtt úgy döntenek, hogy felkeresnek egy turisztikai látványosságot. Ráadásul a Google Maps legújabb mesterséges intelligencia-funkciói, például az Immersive View, az Eco Routes vagy a Google Lens, segíthetnek a turistáknak jobban eligazodni egy új városban vagy felfedezni a különleges történelmi emlékhelyeket. A kastélyok és várak fontos turisztikai látványosságok, és örülnénk, ha az Arany Értékelés és a Google Maps segítségével jobban láthatóvá tehetnénk a romániai műemlékeket” – idézte Elisabeta Moraru, a Google Románia igazgatójának szavait a Visit Oradea közleménye.

 

A váradi azon kevés romániai várak egyike, amely még ma is használatban van. Az elemzés időpontjában, 2023 májusában 13.993 értékelése volt, és ez a szám folyamatosan növekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában