Ajándék

2023.06.12. 13:42

Kisbuszt kapott a Szent László-óvoda

Ciucur Losonczi Antonius

Örömteli pillanatoknak voltak részesei a múlt héten a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum óvodájának pedagógusai és gyermekei. A Római Katolikus Óvodáért Egyesület képviseletében Szabó Emese elnök ünnepélyes keretek között vehette át a magyarországi Medina Község Önkormányzata által ajándékozott Renault Trafic gépjárművet. A 8+1 személyes kisbuszt Lang Katalin alpolgármester és Rákics Darinka ügyintéző személyesen hozták el a Szent László Óvoda és Bölcsőde udvarára, mely az ünnepélyes átadó helyszíne is volt. „A gépjármű fontos és hiánypótló feladatot lát majd el az intézmény életében. Mind a bölcsődés, mind pedig az óvodáskorú gyerekeknek az óvodán kívüli tevékenységekre, különféle kirándulásokra, az intézmény falain kívül megszervezett programokra való elszállításában nyújt majd nagy segítséget. Mindenki nagyon várja már a következő kiruccanást, ahová már saját kisbusszal fog utazni az óvoda, lelkes kirándulókkal a fedélzetén” – nyilatkozta lapunknak Szabó Emese.

 

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Konrád Katalin, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója, valamint Tankó Zita Bihar megyei tanfelügyelő, akik hálájukat fejezték ki az adományért, hiszen a kisbusz a pedagógusok számára is nagy kényelmet biztosít különböző szakmai programokra való eljutás alkalmával.

Az óvodához tartozó gyerekek rövid énekes műsorral örvendeztették meg a messziről érkezett jótevőket, majd piros-fehér-zöld színű szalagokkal díszítették fel a gépjárművet. Az új tulajdonosok egy Szent Kristófot, az utazók védőszentjét ábrázoló kulcstartót helyeztek fel az indítókulcs karikájára, illetve egy védelmező rózsafüzért a visszapillantó tükör tartójára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában