Program

2023.03.02. 17:45

Minden magyar ünnepe – március 15.

RMDSZ-sajtóanyag

Az elmúlt közel három évtized hagyományaihoz híven idén is méltóképpen szeretné megünnepelni Nagyváradon az 1848-as márciusi forradalom évfordulóját az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete, a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettel, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökséggel, a Nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközséggel, a Nagyvárad-Bihari Unitárius Egyházközséggel, valamint a civil és az ifjúsági szervezetekkel közösen. A megyei szervezet vezetői, a hagyományos program szervezői a több évtizede közösen rögzített időpontokban helyezik el koszorúikat a megemlékezési helyszíneken. Nemzeti ünnepünkön a közös ökumenikus istentiszteletet a történelmi egyházaink idén a nagyvárad-olaszi református templomban szervezik meg. 

Nemzeti ünnepünk megemlékezési programja a következő.
Március 12., vasárnap: 12 óra – Koszorúzás a váradszőllősi katolikus templomkertben található emlékműnél; 13.15 óra – Koszorúzás Petőfi Sándor félixfürdői szobránál, Váradszentmárton község.
Március 14., kedd: 19 óra – A természet vad virága – Petőfi 200, a Szigligeti Társulat előadása (Szigligeti Színház).
Március 15., szerda: 11 óra – Koszorúzás a biharpüspöki világháborús emlékmű mellett álló kopjafánál; 12 óra – Ünnepi istentisztelet a rogériuszi református templomban, ezt követően koszorúk elhelyezése a harangtorony alatt kialakított honvéd emlékhelyen; 14 óra – Koszorúzás Rulikowski Kázmér emlékművénél; 14.40 – Koszorúzás a Nicolae Bălcescu-szobornál; 17 óra – Ökumenikus istentisztelet a nagyvárad-olaszi református templomban; 18 óra – Koszorúzás és ünnepi beszédek Szacsvay Imre szobránál, majd huszárok vezette zászlós, fáklyás felvonulás a Fő utcán a Petőfi Sándor-szoborig; 20 óra – Koszorúzás Petőfi Sándor szobránál.
Kérjük, koszorúzási szándékukat az RMDSZ megyei szervezetének titkárságán, a 0259/432-884-es telefonszámon jelezzék hétköznaponként 10 és 15 óra között.
Ünnepeljünk újból együtt március 15-én!
Az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában