Beruházás

2023.03.21. 12:32

Aláírták az új busztelephely műszaki tervezésére vonatkozó szerződést

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) a 2. számú ipari parkban akar új busztelephelyet építeni, amire már kiírta a közbeszerzési eljárást. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében arról értesít, hogy az önkormányzat aláírta a szerződést a bukaresti Smart City Development céggel a beruházás műszaki terveinek elkészítésére, melynek költsége 464.000 lej áfa nélkül. Magának a beruházásnak a becsült költségvetése 69.295.440 lej, azaz mintegy 14 millió euró, szintén áfa nélkül. A projektet a polgármesteri hivatal nemzetközi finanszírozású projektekkel foglalkozó igazgatósága ülteti gyakorlatba, tehát a beruházásra uniós pénzügyi forrásokat fognak lehívni. Az új telephely 8766 négyzetméteren épül majd fel. Az elképzelés szerint épülne egy kétszintes adminisztrációs központ, illetve egy szintén kétszintes (földszint plusz emelet) szerelőcsarnok, valamint kialakítanának két tetővel fedett területet is. Ezek egyikében a belsőégésű motoros autóbuszok, a másikban pedig az elektromos buszok állomásoznának, lévén, hogy ez utóbbi helyen elektromos töltőállomások lesznek. Mindezek mellett pedig épül egy portásfülke is.
A szerelőcsarnokban hét tevékenységi helyszínt különítenek el: lesz külön hely a műszaki vizsgálat és az olajcsere, továbbá karbantartási és gyorsjavítási munkálatok számára, külön helyszínen javítják majd az elektromos autóbuszokat és lesz egy autóbuszmosó is a csarnokban. Mindegyik épület tetejére napkollektorokat szerelnek, hogy a telephely üzemeltetéséhez szükséges villamos energia nagy részét maga a létesítmény termelje meg. A beruházást a Szektoriális Operatív Programból fogják finanszírozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában