Programsorozat

2023.02.06. 18:00

Vasárnap kezdődik a házasság hete

„Szeretetbe kapaszkodva!” mottóval szervezik meg 2023. február 12–19. között világszerte a házasság hete elnevezésű programsorozatot, amelyhez a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye ebben az évben számos programmal csatlakozik.

Forrás: Nagyváradi Egyházmegye

BN-összeállítás

Az esemény nyitószentmiséjét Böcskei László megyéspüspök a margittai plébániatemplomban tartja február 12-én, vasárnap, 10 órai kezdettel. Szintén február 12-én, vasárnap, 18 órakor a budapesti Hegedűs házaspár a nagyváradi filharmónia nagytermében négykezes koncertjükkel és tanúságtételükkel gazdagítják majd a jelenlévő házaspárokat. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött; jelentkezni február 8-ig lehet a pasztoralis@varad.org címen. Egyházmegyei szintű szentségimádás lesz a plébániatemplomokban február 15-én, szerdán, és a gondviselő Isten oltalmába ajánlják a nehézségekkel küzdő családokat. Filmvetítés lesz házaspárok számára a püspöki palota alagsorába február 16-án, csütörtökön, 18.00 órakor. A magyar szinkronnal, román felirattal vetítésre kerülő film címe Szerelem második látásra. 

Táncestet szerveznek az egyházmegye házaspárjai számára a Kanonok-sor 13. szám alatt február 17-én, pénteken, 18.00 órától. A részvétel ez alkalommal is jelentkezéshez kötött, amelyet február 15-ig lehet megtenni a pasztoralis@varad.org e-mail címen. A házasság hete február 19-én, vasárnap zárul. Böcskei László megyéspüspök 11.30 órakor mutat be ünnepi szentmisét a nagyváradi székesegyházban, és külön áldásban részesíti azokat a házaspárokat, akik 2022-ben kerek házassági évfordulót ünnepeltek. Azok a jubiláló házaspárok, akik szeretnének ezen részt venni, február 15-ig küldjék el az emléklap elkészítéséhez szükséges adatokat (a házaspárok neve, a feleség leánykori neve, évforduló száma) a pasztoralis@varad.org e-mail címre. Tovább a házaspárok óránként indított csoportokban, tematikus vezetéssel tekinthetik meg a püspöki palotában található egyházművészeti gyűjteményt február 13-án, hétfőn, 16-18 óra között, illetve február 18-án, szombaton 11-14 óra között. Ugyanakkor van lehetőség végigjárni a püspöki palota kertjében kihelyezett Házaspárok Útját, amelynek hanganyaga magyar nyelven megtalálható az egyházmegye honlapján (varad.org/hazasparok-utja/).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában