Tudnivalók

2023.02.07. 13:00

Bérbe adják a vár helyiségeit

Három évre bérbe adja a nagyváradi önkormányzat a vár szabad helyiségeit és épületrészeit különböző funkciók ellátására. Az erről szóló döntést január végi ülésén hozta meg a helyi tanács.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

Összesen harminc helyiséget és épületrészt bocsát majd árverésre a polgármesteri hivatal, köztük a hotelt is, ez utóbbi bérleti díjának kiindulási ára havi 10.065 lej. A helyiségeket három évre lehet majd bérelni, a szerződések meghosszabbításának lehetőségével. A kikiáltási árak a helyiségek nagyságától és elhelyezkedésétől függően változnak. Tíz helyiséget a fejedelmi palota délkeleti szárnyában, azaz a C. épület I. és II. emeletén bocsátanak árverésre, ezeknek a leendő funkciója nincs meghatározva. A hotel a volt helyőrségi főparancsnokság, valamint az egykori kaszárnya (D. és E. épületek) egy részét foglalja el. Az E. épületben további hét helyiség, illetve terem vár gazdára a földszinten és a második emeleten. Bérbe adják továbbá a keleti kapu mellett lévő M. épületet, itt éttermet és teraszt kell majd működtetni, a kikiáltási ár havi 12.109 lej. Szintén vendéglátóipari egység működtetetésére várnak jelentkezőt a Nyugati kazamata (J. épület) bérlésére. A K. épületben, az egykori tiszti laktanyában hét helyiséget kézművesek, illetve tradicionális termékek előállítói bérelhetnek majd. Szintén a K. épületben két helyiségben könyvüzlet és/vagy antikvárium működtetésére vár jelentkezőket az önkormányzat, az épület többi részében pedig étterem üzemel majd. És végül bérbe adják az északi kazamata, azaz az L. épület alagsorát, ahol borpince lesz. Az árverés időpontjáról később dönt az önkormányzat. Ugyancsak bérbe ad a polgármesteri hivatal helyiségeket az új nagyváradi sportcsarnokban és a Crișul Fedett Uszodában is élelmiszerek, üdítők árusítására, illetve a sportcsarnokban egy fan shop üzemeltetésére is. Ezeket az árveréseket is a közeljövőben fogják meghirdetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában