Koncert

2022.12.23. 10:22

A Barátok templomában koncertezett a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az év végéhez közeledve talán bátran kijelenthető, hogy a 2022-es esztendő egyik legsikeresebb nagyváradi koncertje volt a méltán világhírű és népszerű Szentegyházi Gyermekfilharmónia fellépése a váradolaszi Barátok templomában, ahol a vendégeket Szabó Ervin plébános köszöntötte.

Fotós: Ciucur Losonczi Antonius

Szinte zsúfolásig megtelt december 22-én, csütörtök este a szent hajlék, sajnos nagyon ritkán fordul elő, hogy ennyien gyűljenek össze benne. Az idén amúgy megalapításának 40. évfordulóját ünnepli a kórus és zenekar, és téli turnéjuknak hetedik állomásaként érkeztek a tehetséges gyermekek felkészítőjük, Haáz Sándor zenetanár vezetésével a Körös-parti városba. Igényesen összeállított repertoárjukban eredeti népdalok, népdalfeldolgozások, történelmi énekek, indulók szerepeltek, illetve természetesen a műsoruk gerincét közismert karácsonyi énekek képezték. Hagyományaiknak megfelelően a kórusművek egy részét az eredeti, idegen nyelven énekelték, esetünkben románul, franciául és angolul. Igazán meghitt és bensőséges, mondhatni családias hangulat teremtődött, amikor a fények kialudtak, és gyertyafényben csendültek fel a karácsonyi dalok. A felejthetetlen és csodálatos élményért állva, hosszasan tapsolva mondott köszönetet a lelkes közönség, nemzeti imánk és a székely himnusz felcsendülése, illetve a kivonulás után pedig rengetegen mentek oda Haáz Sándorhoz, gratulálva neki, illetve kifejezve abbeli reményüket, hogy még sokszor fog visszatérni Váradra a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, azaz a „fili”, ahogyan önmagukat nevezik.

A csodálatos koncert kezdeményezője a biharkeresztesi Volens Egyesület volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában