Szegények világnapja

2022.11.15. 14:20

Célba értek a gazdák adományai

A gazdálkodók felajánlásait kézbesítve gyümölcsös ládákkal, illetve burgonyával, sárgarépával, káposztával, padlizsánnal teli zsákokkal kopogtattak be a térségükben működő gyermekotthonokba a Partiumi Falugazdász Hálózat Bihar megyei falugazdászai.

BN-összeállítás

A nagyszalontai, érmelléki, hegyközi és Sebes-Körös menti gazdálkodók adományait kézbesítve zöldségekkel, gyümölcsökkel töltött zsákokkal, ládákkal keresték fel november 10-én, a szegények világnapján a térségükben működő gyermekotthonokat a Partiumi Falugazdász Hálózat Bihar megyei falugazdászai. A falugazdászok azokat az idényzöldségekből, gyümölcsökből összeállított csomagokat adták át, melyeket a világnapi gyűjtésre időzítve a segítő szándékú, rászoruló embertársaikkal szolidaritást vállaló termelők ajánlottak fel.

Csütörtök délelőtt a Sebes-Körös menti gazdák adományait Bucsás Sándor térségi falugazdász a Kajántó Mária nevét viselő élesdi ifjúsági és gyermekotthonba, a nagyszalontai és dél-bihari termelők felajánlásait pedig Bíró Blanka falugazdász a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonába szállította. A gazdáknak köszönhetően a gyermekotthonok kamrája nagyobb mennyiségű fejes káposztával, burgonyával, sütőtökkel, céklával, fokhagymával és több ládányi almával gyarapodott. A konyhák szükségleteihez paprikaőrleménnyel, mézzel és különféle lekvárokkal is hozzájárultak az adományozók.

Az érmelléki gazdák zöldség-gyümölcsadományait a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gálospetriben és Székelyhídon működő gyermekotthonaiba továbbították a falugazdászok. Gődér Imre és Antal József a Székelyhíd-környéki, Nagy László az Érmihályfalva-térségi termelőktől vette át a felajánlásokat, míg Simkó Lajos a Nagyvárad-környéki, Huszár Antal pedig a Margitta vonzáskörzetéből adakozó gazdák zöldség- és gyümölcsküldeményeit adta át csütörtök délután a gyermekotthonok lakóinak. A konyhák szükségleteire felajánlott zöldségek között főleg a burgonya, murok és a fejes káposzta dominált, de volt a csomagban sütőtök, padlizsán és paprikaőrlemény is, a gazdák által adományozott almát pedig egy-két ládányi déligyümölccsel is megtoldották a falugazdászok.

A gyümölcsök kipakolásában segédkező gyermekek boldog mosolya és örömtől csillogó szeme őszintén jelezte: jó helyre érkeztek az adományok.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában