Filmszemle

2022.10.06. 15:03

Hétvégén Nagyváradra érkezik a Filmtettfeszt

Nagyváradon is megszervezik október 7–9 között a 22. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlét. A Körös-parti városban hét filmet és további kisfilmeket vetítenek, de közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket.

Forrás: Magyar Passió

BN-összeállítás

A fesztivál 19 településre jut el, köztük két Bihar megyei városba, Nagyváradra és Nagyszalontára is. Nagyváradon a fesztivál október 7-én, pénteken rajtol a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, ahol 11 órától elsősorban a gyerekeket szólítják meg, nekik vetítik ugyanis A kuflik és az Akármi animációs családi vígjátékot. A Moszkva Kávézóban délután 17 órától a Filmgalopp, azaz az Erdélyi magyar fikciós rövidfilmek versenyének alkotásait vetítik. Este 19 órától Csuja László és Nemes Anna Szelíd című alkotását vetítik. „Edina egy női testépítő, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival. A találkozás mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt.” - olvasható a film leírásában. A filmvetítést követően közönségtalálkozó lesz Csuja László rendezővel. 

Október 8-án, szombaton 11 órától ugyancsak a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében vetítik Dobó Kata és Gulyás Buda El a kezekkel a papámtól! című filmjét, amely gyerekeknek szól. Szombat este két film várja a mozizni vágyókat: 19 órától Szabó István Szerelmesfilmje és 21.30-tól Pálfi György Mindörökké című alkotása. Aznap délután 17 órától a Moszkva Kávézóban szintén a Filmgalopp rövidfilmjeit lehet megtekinteni, vasárnap délután 17 órától pedig ugyanitt a Friss Hús rövidfilmfesztivál alkotásai lesznek műsoron. A fesztivál váradi vetítésének utolsó napján, október 9-én, vasárnap 19 órától Eperjes Károly Magyar passió című filmjét vetítik, 21 órától pedig Herendi Gábor Toxikóma című filmje szerepel műsoron a PKE díszermében. A belépés a fesztivál vetítéseire díjtalan, helyfoglalás érkezés sorrendjében, a szabad helyek függvényében.

Nagyszalontán október 7-én, pénteken az Arany János Emlékmúzeumban 19 órától Fazekas Máté Kilakoltatás, 22 órától Eperjes Károly Magyar passió című filmjét vetítik, szombaton ugyanitt 19 órától Cristina Groșan A legjobb dolgokon bőgni kell, 22 órától Herendi Gábor Toxikóma című filmje lesz látható. A belépés itt is díjtalan. Előzetes regisztráció viszont szükséges a 0723-278-231 telefonszámon (Patócs Júlia) vagy személyesen az Arany János Emlékmúzeum irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában