Fotóművészet

2022.09.23. 13:28

Kiállítás nyílt az Euro Foto Art Galériában

Fotó: Csíki János

BN-összeállítás

Törökországi fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás szeptember 20-án, kedden 16 órától a nagyváradi várban található FIAP-kiállítóközpontként is működő Euro Foto Art Galériában. Reha Bilir – aki feleségével együtt vett részt a nagyváradi kiállításmegnyitón – alkotásai Afrikába, Kínába, Indiába, Indonéziába, Vietnámba és Ománba kalauzolnak el. A tárlatnyitón megjelenteket Ioan Ciorba, a városi múzeum szekcióvezetője üdvözölte, köszönetet mondva az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesületnek a tárlat megszervezéséért, amely a Közel-Kelet varázslatos helyeire kalauzolja el a kiállítás szemlélőjét. Tóth István, a kiállítás kurátora felidézte, miként ismerkedett meg az alkotóval a Tavirózsa Fotóklub által szervezett Európai Fotográfiai Fesztiválon. A kiállított alkotásokat Ramona Novicov műkritikus méltatta, kiemelve annak kultúrák közötti közvetítő szerepét. Olyan alkotások kaptak helyett a kiállításon, amelyek betekintést nyújtanak Törökország varázslatos világába. Reha Bilir fotóművész felszólalásában kiemelte: fontos szerepet tölt be életében Nagyvárad, hiszen itteni, 2007-es kiállítása jelentette számára a kaput több európai és ázsiai fotóklubval való megismerkedéshez, az említett Európai Fotográfiai Fesztiválnak köszönhetően a világ 42 országában állíthatta ki alkotásait. A kiállításmegnyitón fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész, a rendezvényt élőben közvetítették az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán. A tárlat október 18-ig várja a látogatókat, keddtől vasárnapig 10–18 óra között. A kiállított alkotások megtekinthetők az egyesület honlapján is (www.eurofotoart.com).
Ugyancsak Reha Bilir alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, ahol a megjelenteket Hágó Nándor, a házigazda Vénig László Fotóklub elnöke köszöntötte. Mindkét kiállítás anyaga a nagyváradi tömegközlekedési eszközök képernyőiről is visszaköszön majd a szeptemberi és októberi hónapok során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában