Közlemény

2022.09.15. 08:08

Két sávon közlekedhetünk a belváros felé

Kétsávosra bővítették a nagyváradi Averescu útnak a belváros felé vezető részét.

BN-összeállítás

A meglévő sáv mellett kialakítottak egy másikat is, amelyről rá lehet hajtani a Baross (Dacia) hídra. Erre az intézkedésre azért volt szükség, hogy valamelyest megkönnyítsék az autóforgalmat a Gojdu-tér környékén, ahol nagyszabású aluljáró építési munkálatok kezdődtek. Szeptember 14-től módosult a forgalmi rend a Bocskay (Spiru Haret) utcában is, ahol megfordították a menetirányt, és immár a Deák Ferenc (Emanuil Gojdu) fasor felől lehet menni a Bocskay utcán át a Kossuth (Independenței) utca irányába. 

A polgármesteri hivatal közleménye beszámol arról, hogy az építkezések helyszínére megérkezett a második fúrógép is, amellyel az aluljárók szerkezetét alkotó cölöpöket fúrják le. Az elkövetkező időszakban további két fúrógépet helyeznek majd üzembe ott. Az uniós forrásokból megvalósuló beruházás során az öt aluljáró mellett elkészül 12.117 négyzetméternyi járda, 660 folyóméter kerékpársáv, 990 folyóméter közlekedési sáv a tömegközlekedési járművek számára, továbbá felújítják a közúti infrastruktúrát, a villamosvonalakat, a busz- és villamosmegállókat, fákat és cserjéket ültetnek el, valamint kiépítik az öntözőhálózatot is. A munkálatok kivitelezési időtartama 24 hónap. A munkálat összköltségvetése 85.317.030 lej áfa nélkül, a kivitelező a Freyrom, a Leko Construct, a Construcții Erbașu, a Metabet CF és a Procons Group cégekből álló konzorcium. A projekt megpályázható költségvetésének 98 százaléka uniós forrás. 

 



 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában