Munkálatok

2022.09.22. 20:42

Forgalmi dugó a körgyűrűn is

Forgalmi dugót okoznak a váradi körgyűrűn a Szentandrási úti felüljáró építési munkálatai. A forgalom irányonként egy sávon halad, csúcsidőben hosszú kocsisorok torlódnak fel.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Ettől a héttől a váradi körgyűrűn is lassan halad a forgalom a Szentandrási úti körforgalmat és a vonatsíneket átívelő felüljáró építési munkálatai miatt. Az érintett útszakaszt mindkét irányba egy sávosra szűkítették, így csúcsidőben a feltorlódott kocsisorok az Aradi úti, valamint a Cazaban utcai körforgalomig is elérnek. A váradi gépjárművezetők tehát újabb problémával kell szembenézzenek. „Most már sem a városban nem tudunk rendesen közlekedni, sem a körgyűrűn. Délután 15 órától óriási kocsisorok torlódnak fel. Az Aradi útról eljutni a körgyűrűn keresztül Biharszentandrásra legalább 45 perbe, de akár egy órába is telhet” – nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Iosif Rad, a Bihar megyei taxiskamara igazgatója. A nagyváradi és a biharszentandrási önkormányzatok képviselői szerint a fennakadások elkerülhetetlenek, és azt tanácsolják a sofőröknek, hogy akik Biharszentandrásról Nagyváradra szeretnének eljutni vagy vissza, használják inkább a Cazaban utca meghosszabbításaként épült új utat. „Ahányszor megyek vagy jövök Nagyváradról, elkerülöm a Szentandrási úti körforgalmat és inkább az új utat használom. Tegnap azonban itt is sokat várakoztam a forgalomban. Aki reggel nem indul el hamarabb, annak nincs esélye időben odaérni” – mondta el Ioan Mărcuș, Biharszentandrás polgármestere.

Egész ősszel

A Szentandrási úti munkálatokkal az A3-as jelzésű észak-erdélyi autópálya összekötőútjának építését készítik elő. A felüljáró az Aradi útihoz lesz hasonló, csak sokkal hosszabb lesz, és átível majd a körforgalmon és a vonatsíneken – mondta el Traian Bulzan, a Kolozsvári Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság nagyváradi kirendeltségének vezetője, hozzátéve, hogy az építkezés idén ősszel még biztosan zavarni fogja a forgalmat. „A kritikus időszak a következő két hónapban lesz, amíg az építők lefúrják a cölöpöket a felüljáró pillérjeihez. Amint elkészül a szerkezet, megpróbálunk visszatérni az irányonkénti két sávhoz, még ha az egyik sáv keskenyebb is lesz” – nyilatkozta Bulzan. A Nagyváradot az A3-a jelzésű autópályával összekötő út építését az osztrák Strabag cég végzi, a beruházás értéke 545,9 millió lej, áfa nélkül. A közel 19 kilométeres út kivitelezési ideje harminc hónap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában