Támogatott tartalom

2022.08.10. 08:40

Nagyvárad Hangjai Fesztivál - Ma kezdődik a Sounds of Oradea Fesztivál

Opera. Flamenco. Musical. A klasszikus zene kortárs mesterei egy Romániában egyedülálló eseményen vesznek részt: a Sounds of Oradea Fesztivál I. kiadásán. Augusztus 13–15. között a Szent László (Unirii) tér a város zenei epicentrumává válik három varázslatos estén keresztül, amelyeken világhírű művészek lépnek fel, David Gimenez Carreras karmester közreműködésével.

Csupán három nap választ el a Sounds of Oradea Fesztivál I. kiadásától. A nézőknek lehetőségük adódik világhírű művészek előadásait élvezni, akik a főtér színpadán szólaltatnak meg zeneszámokat a híres operaáriáktól a Broadway-musicalekig, a világ egyik legnagyobb komikusa, Charlie Chaplin ismeretlen zenéjétől egészen a mesés, autentikus flamenco-előadásig.

Jegyeket és bérleteket lehet váltani online a https://www.iabilet.ro/bilete-sounds-of-oradea-festival-13-15-august-2022-77092/ oldalon, valamint a Nagyváradi Állami Filharmónia Moscovei utca 5. szám alatti pénztáránál (lásd az órarendet a https://filarmonicaoradea.ro/contact/ oldalon).

Philippe Quint Charlie Chaplin mosolyában

Egész generációkat varázsolt el őszinte humorával. Több mint 82 filmes produkciót írt, rendezett és játszott, a némafilm úttörője volt. Kétségkívül ő volt a mozi egyik legelső sztárja. Kevésbé ismert az a tény, hogy filmjei többségének zenéjét Charlie Chaplin szerezte. Zenei hagyatékáról a főtér színpadán emlékezünk meg augusztus 13-án, egyedülálló multimédiás környezetben: Charlie Chaplin mosolya – Romániában először!

Az előadást Philippe Quint, az egyik leginnovatívabb kortárs hegedűművész tartja, aki az 1708-as „Ruby” Stradivari hegedűn játszik majd, melynek értéke 4 millió dollárra becsülhető.

A zenészek mellett színpadra lép majd Kiera Chaplin, a híres komikus unokája is, aki több kulisszatitkot is mesél majd híres nagyapja életéből. Philippe Quint előadását itt lehet meghallgatni: 

Újjászületés – Olga Llorente flamenco-előadása

Szenvedély, ritmus és letisztult előadásmód! Egy másik premier, amelyet a Sounds of Oradea hoz Romániába, az autentikus flamenco-show Olga Llorente és tánciskolája előadásában.

A flamenco, amely 2010 óta szerepel az UNESCO Szellemi Kulturális Örökségében, egy összetett művészeti forma, amely magában foglalja a költészetet, a dalt (cante), a gitárt (toque), a táncot (baile), a poliritmikus tapsot (palmas) és az ujjcsettintést (pitos). A flamenco titkait a 15. század óta nemzedékről nemzedékre öröklik Dél-Spanyolországban.

Olga Llorente, aki az egyik legsikeresebb flamencotáncos világszerte, a jelmezek, a zene és a tánc látványos elegyével varázsol el minket június 14-én, a Sounds of Oradea színpadán. Autentikus flamenco Olga Llorente előadásában: 

Opera és Broadway találkozása – egy mesés duett Charles Castronovo tenor és Diana Țugui szopránénekesnő előadásában

Charles Castronovo az egyik legelismertebb lírai tenor világszerte. A világ legjelentősebb operaházainak színpadán énekelt, augusztus 15-én pedig egyedi lehetőségünk lesz élőben hallgatni, a Szent László téren. A híres szoprán, Diana Țugui mellett Castronovo mester sokoldalú zenei repertoárral készül, a híres operaáriáktól a Broadway-produkciókig.

Diana Țugui szoprán sokrétű művész, aki az operában betöltött szerepei mellett nagy sikerrel közelíti meg a szimfonikus vokális műfajt, az operettet, sőt a musicalt is. Számos nemzetközi verseny díjazottja, mint például a Jaume Aragall Nemzetközi Énekverseny, a Wilhelm Stenhammar

Nemzetközi Zenei Verseny, a Vox Artis Nemzetközi Énekverseny és az Elena Teodorini Nemzetközi Énekverseny. 2015-ben a Nemzeti Operagálán a „Legjobb szoprán” díjat, 2018-ban pedig a legjobb szopránnak járó Lya Hubic-díjat kapott.

Az Opera és Broadway találkozása című előadást a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekara kíséri, David Giménez Carreras katalán karmester vezényletével.

Charles Castronovo előadja a West Side Storyból a „One hand. One heart" című dalt: 

Részletek az eseményről: https://soundsoforadea.com

A rendezvényt a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (Visit Oradea) és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, valamint a Nagyváradi Állami Filharmónia szervezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában