Tábor

2022.08.04. 16:00

Mert Lurkónak lenni jó!

Kuzsma Andrea óvodapedagógus

Július első két hetében egy új napközis tábor vette kezdetét a nyári vakációs gyermekfoglalkoztatók palettáján, Lurkó Tábor néven, a Pronatura Iteu Egyesület szervezésében. A Lurkó Tábor kis lurkói Amerika és Európa nevezetességeivel és érdekességeivel ismerkedtek a heti tematikáknak megfelelően: az első héten Amerikából jöttem, míg a második héten Valahol Európában címek alatt. Amerikában kalandozva szebbnél-szebb kézlenyomatos, zászlómintás pólók készültek a kis lurkók ügyes kezeinek köszönhetően, akik az indiánok, a cowboyok, a kalózok világába, sőt még a hawaii tájakra is „ellátogattak” Takács-Kajó Brigitta óvodapedagógus és e sorok írójának irányításával. Színes száraztész - ta-láncok, csodálatos cowboy- és indián fejdíszek díszelegtek a kis lurkókon, akik délutánonként boldogan osztották meg szüleikkel a napok élményeit. A sütés-főzés sem maradhatott el: a kis kezeknek köszönhetően, gyúrt tésztából készült sheriff-csillag is került a boldog lurkópocakokba. 

A Bak Andrea óvodapedagógussal kiegészült pedagóguscsapat második héten Európa felfedezését célozta meg, Magyarország, Románia, Spanyolország, Olaszország és Németország tájaira „látogatva”. Az országok megismerése mellett, a kis lurkók az adott nyelveken számoltak, köszöntek és dalokat is tanultak. A szorgoskodó kis kezek sem lustálkodtak: zászlók, gombokkal díszített mézeskalácsok, sőt még kis táska is készült a hurkolás technikájával. A bátor vállalkozók felpróbálhatták a hagyományos viseleteket, és pompázhattak is egy-egy fénykép erejéig. Mindkét hetet a játék, a móka, a kacagás jellemezte, amelyeket Tóth Noémi táncpedagógus tett színesebbé, valamint azok a kiegészítő tevékenységek, amelyekkel a szervezők igyekeztek a kis lurkók kedvében járni: bűvészbemutató, terapeuta kutyusok látogatása, de nem maradt el a közlekedési szimulátor megismerése, a játékos matematika, sőt a táncház sem. A kis lurkók nap mint nap finom és gyermekbarát falatokat kóstoltak a Taylors Carvery jóvoltából, az elmaradhatatlan és egészséges gyümölcs és nasi kíséretében. Mindkét tábor zárónapján emléklappal gazdagodva tértek haza a gyermekek, akik elmondásuk szerint, már türelmetlenül várják az új alkalmat arra, hogy ismét kis lurkók lehessenek. Jövőre, veletek, ugyanitt! – hangzottak el a búcsú szavai. A Lurkó Tábor szervezőcsapata nevében, hálásan köszönjük partnereink támogatását! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában