Speak Floyd

2022.06.25. 10:21

A Pink Floyd ragyogó oldala

Kellemes koncertet hallgathatott meg a Szent László Napok közönsége csütörtökön este a váradi vár Fejedelmi udvarában: a kolozsvári Speak Floyd együttes lépett fel, mely a rocktörténelem egyik legjelentősebb zenekarának, a Pink Floydnak a dalait adta elő.

Pap István

A tribute-zenekaroktól alapelvárás, hogy az eredetihez minél hűebben adják elő a dalokat, ami nem is olyan egyszerű feladat, ha a Pink Floydról van szó. De a kolozsvári Speak Floyd nevű együttes maradéktalanul eleget tett az említett elvárásnak, nagyon pontosan játszottak, a dalokat lemez minőségben és mindenféle átírás nélkül hallhattuk csütörtök esti, várbeli koncertjükön, és szerencsére a hangosítás és az akusztika is megfelelő volt, minden tisztán hallatszott. A Speak Floyd külön érdeme, hogy a progresszív rock hangzás mellett a pszichedelikus, sokszor meditatív zenei árnyalatokat is sikerült közvetíteniük.

A műsort a Shine On és a Have a Cigar című dalokkal indították a Wish You Were Here lemezről, majd az album címadó dalát szólaltatták meg. Ezt követően a Dark Side of The Moon lemez dalai következtek: a Time, a The Great Gig in The Sky, az Any Colour You Like, a Brain Damge és az Eclipse.

A koncert második részében a The Wall című dupla albumról nyújtottak bő válogatást, konkrétan az In The Flesh, a The Thin Ice, az Another Brick on The Wall, a The Happiest Days of Our Lives, a Mother, a Young Lust, a Run Like Hell, a Confortably Numb, a Hey You és az Outside The Wall című dalok hangzottak el. Az egész csapat kifogástalanul muzsikált, de én mégis kiemelném Genţiana Ganea énekesnőt, aki a legnehezebb női szólamokat is kifogástalanul énekelte, valamint Kovács László gitárost, aki a gitárszólókat játszotta el nagy precizitással, de érzéssel, különleges hangulatteremtő erővel is. A közönség természetesen nem szívesen engedte el az együttest, mely két ráadást játszott, a High Hopes-ot a Division Bell című albumról, majd ismét a Wish Yoy Were Here-t. A Pink Floyd rajongók, és a zene iránt érdeklődő, de úgymond laikus hallgatók is remekül szórakoztak az igényes zenei kivitelezésű koncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában