RER

2022.03.18. 16:14

Folytatódik a tavaszi nagytakarítás Nagyváradon

A múlt héten Nagyváradon elkezdődött tavaszi nagytakarítási akció március 18-án, pénteken Rogériusz, Biharpüspöki, Olaszi negyedekben és az Oncsa telepen folytatódik. A polgármesteri hivatal közleményében arról értesít, hogy a takarítás a következő helyszíneken fog zajlani: a Füzes utcai és a Szováta utcai kis téren, a Sebes-Körös jobb partján, a Densuşeanu, a Podului, az Aluminei, a Dacia utakon, a Borsi úton, az Uzinelor utcán, a Püspöki úton, valamint a Suișului, Plantelor, Vămii, Dornei, Crivățului, Crângului, Apelor, Zmeurei, Filatov utcákon, valamint a Ion Bogdan, a Bihorului a Secarei és a Fabricilor utcákon. Takarítani fognak továbbá a Transilvaniei, Italiană, Şelimbărului, Călugăreni, Posada, Aleea Sulfinei, Mehedinți, Bernard Shaw, Lacul Roșu, Traian Lalescu, Moldovei, Cantacuzino, Iza és Ioan Suciu utcákon. A nagytakarítást a RER Vest köztisztasági vállalat fogja ellátni, mely a zöldövezeteket, a tereket, az utak menti területeket fogja megtakarítani. A RER alkalmazottai felszedik a zöldövezetekben, a játszótereken lévő szemetet, összegereblyézik a lehullott leveleket, ágakat, leseprik a sétányokat, aszfaltozott, betonozott területeket és kiürítik az utcai szemétkukákat.

Az akció márciusban és áprilisban fog zajlani a következő program szerint: március 25-én az 1. számú övezetben fognak tevékenykedni (Őssi, Észak-Őssi, Grigorescu, Európa lakónegyed), míg április 1-jén a 3. számú övezet kerül sorra (a Fő utca, a nagyállomás és környéke, a Kanonok sor, a Sztaroveszky – Magheru út, a Făcliei út és a Szilvás). A hivatal közleménye felhívja a figyelmet arra is, hogy április 1-től kezdődik és április 15-ig tart a tavaszi nagytakarítás a nagyváradi lakótársulások számára is, melyek a tömbházak melletti zöldövezeteket, az ingatlanok bejáratának a környékét, a magánházakban lakók pedig a házuk előtti területeket, valamint a járda és a közút közötti zöldövezeteket kell majd megtisztítsák. Ugyanakkor április 4–15 között újabb nagy méretű hulladékgyűjtési kampány lesz a városban. Ennek keretében a magánszemélyektől nagy méretű holmikat (bútorokat, háztartási eszközöket, matracokat, szőnyegeket, stb.), valamint veszélyes hulladékokat (tisztítószerek, vegyszerek, festékek, belsőépítészeti munkálatokhoz használt anyagok csomagolását, elemeket, akkumulátorokat) fognak elszállítani. Erről a kampányról egy későbbi időpontban nyújt majd részletesebb tájékoztatást a polgármesteri hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában