Veszélyes

2022.02.21. 19:09

Szalmonellás csirkemellet és csirkecsontot vonnak ki a forgalomból

Szalmonellás csirkehúst és fémtörmelékkel szennyezett pizzát vontak ki a forgalomból Nagyváradon. Ha valaki ilyen terméket vett, el ne fogyassza, hanem vigye vissza!

Illusztráció

Erdon-összeállítás

 

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) figyelmeztetést adott ki arról, hogy szalmonellás csirkemellet és csirkecsontot vonnak ki a forgalomból a nagyváradi Anerol Fresh cég kezdeményezésére. Mindkét termék szavatossága 2022. február 10-én járt le, és mindkettő az 10402-es tétel részét képezte. Ezeket a termékeket Nagyváradon a Bialine üzleteiben, a nagypiacon, a rogériuszi és a Széles utcai piacon, illetve a Camiron és a Conbet üzleteiben forgalmazták.

 

Szintén kivonták a forgalomból a Dr. Oetker Ristorante Prosciutto 330 grammos félkész pizzákat is, melyek szavatossága idén szeptemberben jár le, és amelyek az 141021 számú készlet részei. A termék visszavonását a Dr. Oetker Ro cég kezdeményezte, mert felmerült a gyanú, hogy fémtörmelék került a pizzába. Nagyváradon az Auchan és a Selgros bevásárlóközpontokba juthatott ezekből a termékekből. Az ANSVSA arra kér mindenkit, aki vásárolt ezekből a termékekből, hogy vigyék vissza azokat, mutassák fel a számlát és akkor visszakapják a pénzüket. A Bihoreanul hetilap megszólaltatta a megyei élelmiszer-biztonsági igazgatóság vezetőjét, Remus Motocot, aki elmondta, hogy az Anerol Fresh cégnek van itt egy raktára, de azt nem tudni biztosan, hogy honnan származik a fertőzött hústermék. A vizsgálat folyamatban van, de az igazgató hangsúlyozta, hogy a fertőzött termékek most már biztosan nincsenek forgalomban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában