szentségimádás

2021.10.12. 19:00

Ifjúsági szentségimádást tartottak a Barátok templomában

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyvárad-olaszi plébániához tartozó fiatalok csoportjának kezdeményezésére csütörtök este először tartottak ifjúsági szentségimádást ebben a formában a Barátok templomában, mely alkalmat megtisztelt jelenlétével Böcskei László megyés püspök is. Az est központi mottója János evangéliumából a 6. fejezet 36. igevers volt, mely így szól: Aki hozzám jön, azt én nem küldöm el!”a szervezők ezzel szerették volna másokban és magukban is tudatosítani azt, hogy nem számít ki honnan jött, mit tett vagy mit nem; Jézus ugyanúgy vár mindenkit.

Az egybegyűlteket házigazdai minőségében Szabó Ervin plébános köszöntötte, arra kérve őket, hogy csendesüljenek el- ezt a cél szolgálta az is, hogy a templomban kihunytak a fények, és egyedül a főoltár, illetve az oda kihelyezett Oltáriszentség volt megvilágítva, mely mögé az imádkozó Vakon Zsolt püspöki titkár, ifjúsági lelkész térdelt. A lelkes fiatalok nagyon készültek, több vallásos ének is felcsendült az ezt követő egy órában.

A szentségimádás végén Böcskei László felidézte, hogy néhány hete Budapesten zajlott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Megható- mondta-, hogy ott is és most a Barátok templomban is annyiféleképpen jutott kifejezésre, hogy nem vagyunk egyedül. Itt van velünk az Úrjézus, el kell indulnunk feléje, hogy egyénileg és közösségi szinten is találkozhassunk vele- tanácsolta. Azt is kiemelte az egyházmegye főpásztora, hogy az ember fényre teremtetett- ezért volt szép kép a megvilágított oltár, az igazi fény pedig maga Krisztus, akire oda kell figyelnünk. A püspök arra kérte ugyanakkor a fiatalokat, hogy a NEK himnuszát gyakorolják és visszahangozzák ezt a környezetükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában