Oktatás

2020.12.03. 11:52

Meg kell reformálni az oktatási rendszert

RMDSZ-sajtóanyag

Oltean Csongor, Bihar megye képviselőjelöltje margittai pedagógusokat kérdezett arról, hogy az ő meglátásuk szerint melyek a legnagyobb problémák a romániai oktatásban. A jelölt több területen vállalt hosszú távon célokat, amelyek főként a kisebbségi oktatás hatékonyabbá tételét, az online rendszerre való áttérést és a nem formális oktatási rendszerek, mint például a step by step osztályok támogatását céloznák.

„Rendkívül hasznos volt számomra, hogy szakemberekkel találkoztam. Ők ismerik a diákokat, ők tudják, hogy milyen nehézségekbe ütköznek az online oktatás terén. Azért tartom kiemelkedően fontosnak, hogy meghallgassam őket, mivel így tudom hitelesen átadni az üzenetüket. Elmondtam nekik, hogy december 6-án mindennél fontosabb az összefogás, hiszen olyan képviselőket kell a bukaresti törvényhozásba küldeni, aki őket is meghallgatja. Bár a kormány nem időzítette túl jól ezt a szavazást, meg kell értenünk: ha távol maradunk, akkor kimaradunk, szempontjaink pedig nem lesznek mérvadóak a törvényhozásban” – mondta el Oltean Csongor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában