Lazítások

2020.09.01. 09:22

Váradon már a beltérben is fogadhatják vendégeiket az éttermek

Dumitru Țiplea prefektus tegnapi sajtótájékoztatóján jelezte, hogy az aktív koronavírus-fertőzöttek száma lehetővé teszi, hogy Nagyváradon keddtől a beltérben is fogadjanak ügyfeleket a vendéglők és a kávézók a megfelelő egészségügyi intézkedések tiszteletben tartásával.

Ez 22 területi közigazgatási egység kivételével igaz a többi Bihar megyei községre, illetve városra is, a prefektúra és a közegészségügyi hatóság azonban nyomon követi a járvány terjedését, és amennyiben rosszabbodik a helyzet, legalább egy hétre elrendeli, hogy az érintett településen ne fogadhassanak beltérben vendégeket.

Daniela Rahotă, a Bihar Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) igazgatója jelezte, hogy azon települések aktualizált listáját, ahol a vendéglők és a kávézók beltérben nem fogadhatnak ügyfeleket, a prefektúra és a DSP honlapján közlik. Jelenleg ezek a következők: Csarnóháza, Köröstárkány, Cécke, Biharpoklos, Tulka, Tataros, Oláhszentmiklós, Magyarcséke, Szászfalva, Biharkaba, Gyapjú, Vércsorog, Érábrány, Diófás, Drágcseke, Élesd, Papfalva, Tisztásfalva, Derna, Köröskisjenő, Tóti és Szombatság.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában