Nyári Színház Fesztivál

2020.08.13. 13:06

Programváltozás a koronavírus-járvány miatt: jön a Hyppolit, a lakáj!

A Nyári Színházi Fesztivál szervezői tájékoztatják a kedves érdeklődőket, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett határátlépési korlátozások miatt az egri Gárdonyi Géza Színház nem tudja vállalni a Nyári Színházi Fesztiválon való vendégszereplést.

Éppen ezért augusztus 30-án, vasárnap 20.30 órától, a Páratlan páros című előadás helyett a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Hyppolit, a lakáj című előadását láthatják az érdeklődők a nyári színházban.

A jól ismert zenés vígjáték története a következő: Schneider Mátyás fuvarozó meglepő gyorsasággal gazdag és sikeres lesz, életét viszont megkeseríti a felesége által szerződtetett grófi lakáj – mert mostanság a lakáj a divat. Schneider lányát, Terkát egy jó családból származó férfihoz, Makács úrhoz akarja hozzáadni a mama, ám arra ő sem számít, hogy a lánya szívét lassacskán egy inkognitóban náluk dolgozó elszegényedett nemesi sarj hódítja meg. A helyzetet pedig tovább bonyolítja Mimi, a lokáltáncosnő megjelenése. Az arisztokrata családoknál szolgáló komornyik bevezetése „újgazdagék” háztartásába számos nevettető helyzetre ad alkalmat.

Az előadásra a Páratlan páros című előadásra váltott jegyek felhasználhatók. Amennyiben a jegyvásárlók nem kívánják a Hyppolit, a lakáj című előadást megtekinteni, ez irányú igényeiket augusztus 20-áig jelezzék a jegyeladó pontokon.

Jegyek a RMDSZ Fekete Sas palotában található székházában (hétköznapokon 9–16 óra között), valamint a Szigligeti Színház jegypénztárában kaphatók (nyitva kedden és csütörtökön 10–19, szerdán és pénteken 13–19 óra között).

Program: 2020. augusztus 22., szombat, 20.30 – Tóth Andi-koncert; augusztus 28., péntek, 20.30 – Operettkavalkád – Oszvald Marika, Újhelyi Andrea és Peller Károly előadásában; augusztus 29., szombat, 20.30 – Darvasi László: Karády zárkája – zenés monodráma; augusztus 30., vasárnap, 20.30 – Zágon–Nóti–Eisemann – Hyppolit, a lakáj; szeptember 10., csütörtök, 20 óra – Dés–Nemes–Böhm–Korcsmáros–Horváth – Valahol Európában – a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának bemutató előadása. Teljes árú jegyek: 30 lej. Kedvezményes jegy három előadásra való helyfoglalás esetén: 25 lej. Kedvezményes jegy tavalyi bérlet felmutatásával: 20 lej.

Borítókép:illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában