szükséges iratok

2020.07.23. 19:00

Házasságkötők figyelmébe

A polgári házasságkötéshez szükséges iratok listáját, illetve az ezzel kapcsolatos ügyintézés részleteiről tájékoztat a Bihar megyei Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság.

A házassági nyilatkozatot írásban annak a településnek a lakosságnyilvántartó hivatalában vagy a polgármesteri hivatalában kell leadni, amelyben valamelyik házasulandó fél lakcímmel rendelkezik, illetve a házasságkötés helyszínéül szolgáló bármely más település lakosságnyilvántartó hivatalában/polgármesteri hivatalában, a helyi polgármester engedélyével.

A polgári házasságkötéshez szükséges dokumentumok: személyi igazolvány és annak másolata (ideiglenes személyi igazolvány, román állampolgár, de külföldi lakcímmel rendelkező személy útlevele); a házasulandó felek születési bizonyítványa és annak másolata; az egészségi állapotot igazoló okirat, közjegyzőnél kötött házassági szerződés, amennyiben a házasulandó felek a javak elkülönítése mellett döntenek, esetenként a korábbi házasság felbontásáról szóló okirat, a tanúk személyi igazolványának másolata.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában