Újabb 30 nap

2020.06.13. 15:15

Orban: Kérni fogjuk a veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbítását

 A kormány kérni fogja a veszélyhelyzet 30 nappal való meghosszabbítását, jelentette be szombaton Ludovic Orban miniszterelnök, reményét fejezve ki, hogy a parlamentben lesz egy olyan többség, amely megérti ennek szükségességét.

Premierul Ludovic Orban sustine o conferinta de presa, dupa ce a vizitat Centrul Tehnic Renault de la Titu, joi 28 mai 2020. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.

„Kérni fogjuk a veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbítását. Bízom benne, hogy a parlamentben lesz egy olyan többség, amely megérti a veszélyhelyzet meghosszabbításának szükségességét, és azt is, hogy nem kockáztathatják a romániaiak életét és egészségét csak azért, hogy politikai és választási előnyhöz jussanak” – jelentette ki Orban a fővárosi Universităţii-téren.

Kérdésre válaszolva leszögezte, nem beszélt a szociáldemokratákkal erről a kérdésről.

Orban szerint Nép Ügyvédje hivatalának az utóbbi időben olyan megnyilvánulásai és cselekedetei vannak, „amelyek ügyvédből a nép ellenségévé változtatják”

A miniszterelnök azt hozta fel példaként, hogy a hivatal vizsgálatot indított a koronavírussal fertőzöttek ápolására szakosodott kórházakban, hogy kiderítse: nem kínozzák-e a betegeket. Ezzel megpróbálják megbélyegezni az orvosokat, asszisztenseket, mindazokat akik az első vonalban küzdöttek a fertőzött személyek gyógyítása érdekében, kockáztatva saját és családjuk egészségét, életét. Ez szégyenteljes, szögezte le Orban.

Borítóképünkön: Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában