Helyi adatok

2020.05.31. 09:57

Újabb személy halálát okozta a koronavírus Bihar megyében

Május 31-én tizenkét ember volt vesztegzár alá helyezve Bihar megyében, tudatja vasárnapi közleményében a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP).

BERLIN, GERMANY - MARCH 10 :Symbol photo of the coronavirus crisis. Diagnosis. COVID-19, SARS-CoV-2 on March 10, 2020 in Berlin, Germany. Health authorities around the world are concerned about the novel coronavirus. More and more countries are reporting diseases and new infections. (Photo by Thomas Imo/Photothek via Getty Images)

Fotó: Photothek via Getty Images

A jelentésből megtudható az is, hogy a nagyváradi Gavril Curteanu Városi Kórházban 155 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, vagy annak gyanújával, ez huszonegy pácienssel kevesebb, mint volt egy nappal korábban, ami az utóbbi napok folyamatos növekedése után örvendetes fejleménynek számít. A DSP jelenti azt is, hogy megyénkben összesen 458 beteg gyógyult ki az új koronavírus-fertőzésből. A hivatalos adatok szerint Bihar megyében az új koronavírussal fertőzöttek 78,15 százaléka gyógyult ki a betegségből. Az országos összesítés szerint Bihar megyében eddig huszonkét áldozata van az új koronavírusnak, tehát az elmúlt huszonnégy órában ismét elhunyt valaki megyénkben a vírusfertőzés, vagy az annak következtében előálló szövődmények miatt.

A DSP beszámol a megyében zajló járványvédelmi akciókról is. Május 30-án reggel nyolc óra és május 31-én reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 1727 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek. Ezekben az akciókban 283 rendőr és helyi rendőr vett részt. A Bihar megyei csendőrök őrizték a megyében lévő egy működő karantént, és részt vettek a házi elkülönítésben lévők ellenőrzésében. Ezeket a feladatokat összesen ötven csendőr látta el, közülük huszonnégyen vegyes őrjáratok tagjaiként ellenőrizték a házi elkülönítésben lévőket és biztosították a rendet a borsi vámon.

A katasztrófavédelem munkatársai segítették a közegészségügyi igazgatóság dolgozóit a borsi vámon, ők kísértek az embereket a borsi Iris hotelnél kialakított ideiglenes busz-pályaudvarhoz, ők szállították el a fertőzött vagy fertőzésgyanús embereket, és ők tájékoztatták a megyei katasztrófavédelmi központot is. Az említett feladatokat a katasztrófavédelem huszonhat munkatársa látta el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában