Bírságok

2024.06.10. 16:02

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Közel 2000 személyt igazoltattak és 1900 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

BN-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége június 7–9. között. A hétvégén zajlott 48 rendőri akcióban 645 rendőr, 332 csendőr vett részt, továbbá egyes bevetéseken jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 1928 személyt igazoltattak, továbbá 1907 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 753 bírságot szabtak ki 309.195 lej értékben. Ezek mellett 40 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből hét a közutakon történt. A bírságok közül 436-ot közúti kihágások miatt szabtak ki: 218-at gyorshajtásért, 43-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 13-at ittas vezetésért, kettőt szabálytalan előzésért, kettőt az elsőbbségadás elmulasztásáért, 88-at egyéb kihágásokért, továbbá 59 gyalogost és 12 kerékpárost is megbüntettek. Kiegészítő intézkedésként 52 jogosítványt és 47 forgalmi engedélyt vettek el.

Választások

A rendőrök szolgálatot teljesítettek a vasárnap lezajlott európai parlamenti és helyhatósági választásokon is. A rendőrség közleményéből kiderül, hogy sem a szavazás során, sem az urnazárást követően, az éjszakai órákban nem történtek komolyabb incidensek a megyében. A belügyminisztérium Bihar megyei egységeinek 1680 munkatársa minden bejelentett jogszabálysértést megvizsgált és minden helyzetben szakszerűen járt el. A választás napján 30, a szavazási folyamattal összefüggő szabálysértést vagy esetleges bűncselekményt jelentettek, ezek közül tíz alaptalannak bizonyult. A megyében hat eljárást indítottak, mindegyik esetben folyik a nyomozás. Tizenegy esetben bírságot róttak ki összesen 6000 lej értékben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában