Tükörakció

2024.02.17. 11:51

Pár óra alatt több mint háromszáz büntetést szabtak ki a rendőrök

Illusztráció

Forrás: bihon.ro

Közel 360 büntetést szabtak ki csütörtök délelőtt a rendőrök Bihar megyében, akik a szomszédos megyék rendőreivel együttműködve tükörakció keretében felügyelték a biztonságos közlekedést. A 1-es jelzésű országút Bihar megyei szakaszán, Bors és Báródsomos (Cornițel) között reggel hét órától délután kettőig összesen 358 bírságot szabtak ki, de ellenőrzéseket tartottak Nagyvárad és Keményfok, illetve Várad és Vaskohsziklás között a 79-es és 76-os országutakon, valamint az Érkörtvélyes–Margitta–Nagyvárad és Margitta–Nagyvárad közötti szakaszokon, a 19-es és 19E jelzésű országutakon. Összesen 174.950 lej értékben osztottak ki bírságot, a legtöbbet (290) gyorshajtás miatt. Az ellenőrzés során 18 jogosítványt vontak be, hét esetben a megengedett sebességhatár túllépése miatt büntettek, öt bírságot szabálytalan előzésért, hármat ittas vezetésért, további hármat pedig egyéb szabálysértésért róttak ki. Hét forgalmi engedélyt is bevontak. Az akció a hétvégén is folytatódott.

Poklostelek (Poclușa de Barcău) határában, a 19E jelzésű országúton egy 27 éves szalárdi férfi 142 km/h sebességgel hajtott ott, ahol a megengedett sebességhatár 90 km/h. Nagyváradon az Aradi úton szintén gyorshajtáson kaptak egy 27 éves papfalvi férfit, aki a 70 km/h sebességkorlátozás ellenére 125 km/h sebességgel száguldott a városban. A megengedett sebességhatárt több mint 50 km/h értékkel átlépő autóvezetőket 9–20 közötti büntetőponttal bírságolták, illetve 90 napra felfüggesztették jogosítványukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában