Határrendészet

2024.02.06. 10:13

Magyarországi hulladékokat szállító kamionokat fordítottak vissza a határról

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

A borsi és a nagylaki autópálya-határátkelő határrendészei nem engedtek be hétfőn az országba három, összesen 36 tonna hulladékot szállító nyerges vontatót.
A Nagyvárad területi határrendészet keddi tájékoztatása szerint a sofőrök - két román és egy magyar állampolgár - nem tudták bemutatni az áru behozatalához szükséges okmányokat, ezért a hatóságok nem engedélyezték a kamionok belépését Romániába.
A három nyerges vontató az árukísérő dokumentumok szerint rezet, bronzot, sárgarezet, más színesfémeket és különböző használt termékeket szállított magyarországi vállalatoktól romániai cégeknek.
Mivel gyanú merült fel a szállítmányok jogszerűségével kapcsolatban, a kamionok ellenőrzésekor a határrendészek az Arad és a Bihar megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség és környezetőrség segítségét kérték. Az ellenőrző hatóságok úgy döntöttek, hogy nem engedik be Romániába a három nyerges vontatót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!