Baleset

2024.02.11. 19:13

Két Temes megyei fiatal szenvedett balesetet Lepuson

Forrás: Ebihoreanul

BN-összeállítás

ATV-vel szenvedett balesetet Lepuson (Arieşeni) két Temes megyei fiatal szombat délután. A fiatal nő és a férfi a Hó Ünnepére érkezett Lepusra, ahol kikölcsönöztek egy négykerekű terepmotort. A 256-os jelzésű községi úton, Lepus és Bubeșt tanya között az ATV-t vezető fiatal férfi elvesztette a jármű feletti irányítást, és egy útszéli fának ütközött, majd a szakadékba zuhantak. A baleset sérültjeit a hegyimentők mentették ki. A rendőrségi vizsgálat során kiderült, a terepjárót vezető fiatal rendelkezik jogosítvánnyal és nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt. Mindketten – a járművet vezető fiatal és az utasként a terepjárón tartózkodó lány – könnyebb sérüléseket szenvedtek. A fiú nem szorult orvosi ellátásra, a lányt viszont  gerincsérülés gyanújával a topánfalvi (Câmpeni) kórházba szállították.

Pintér István, a Bihar Megyei Hegyimentő-szolgálat vezetője arra inti azokat, akik a napokban Lepuson vagy a Bihar-hágói (Vârtop) üdülőtelepen szeretnének kikapcsolódni, hogy legyenek óvatosak, ugyanis a lejtők a kezdők számára veszélyesek lehetnek. „A hó megolvadt, majd ismét megfagyott, így a lejtőkön vastag jégréteg van. Egyes részeken a gépek végighaladtak, hogy felfrissítsék az adott szakaszt, de továbbra is elővigyázatosságra van szükség. A Fekete pályát és a kerülőutakat lezárták, mivel járhatatlanok a jég miatt” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!