ISU

2024.01.03. 13:55

Több mint százharminc bevetésen a szilveszteri minivakációban

Forrás: ISU

BN-összeállítás

A négynapos minivakációban a Bihar megyei katonai tűzoltók több mint 130 bevetésen vettek részt. Ebből 115 alkalommal a rohammentősöket riasztották, 24 alkalommal pedig a tűzoltókat tűzesetekhez, személy- vagy állatmentési akciókhoz, balesetekhez és egyéb típusú esetekhez. A rohammentősök egy része szintén balesetekhez szállt ki. 

Ami a tűzeseteket illeti, összesen 11 ilyen típusú bevetésen voltak a lánglovagok. Biharfélegyházán egy melléképület tetője gyulladt ki egy füstölőből kipattanó parázs miatt, Érszőllősön egy folyosón keletkezett tűz túlmelegedés miatt, Ürgetegen egy kályha melegedett túl, emiatt a közelben lévő gyúlékony anyagok lángra kaptak, Nagyváradon a Bârsei, Vámház (Evreilor Deportați) és Lavandei utcákon szeméttárolók gyulladtak ki égő cigarettacsikktől és tűzijátékoktól, petárdáktól származó szikrák miatt. A Téglavető (Dacia) utcán egy el nem oltott cigaretta miatt egy tömbház pincéjében keletkezett tűz, Bihardiószegen és Biharszentjánoson kéménytűz volt, Berettyószéplakon pedig egy személyautó gyulladt ki a szilveszteri tűzijáték miatt. 

Az említett időszakban több mint 30 ellenőrzést is végeztek megyeszerte a tűzoltók, és 225 tűzvédelmi kihágást észleltek. A terepen végzett ellenőrzések során több mint 550 ezer lej értékű büntetést osztottak ki és 174 figyelmeztetést adtak. 

A tűzoltók továbbra is folytatják az ellenőrzéseket. Megelőzési célból ajánlják a https://fiipregatit.ro honlapot, valamint a DSU elnevezésű mobiltelefonos applikációt, mely letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is. Az említett felületeken a különféle figyelmeztetéseket és riasztásokat is közlik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!