Foglalkozás

2024.01.26. 09:37

Biztonságban az online térben is

Forrás: Rendőrség

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának tagjai januárban több foglalkozást tartottak tanintézményekben a #SiguranțaOnline oktatókampány keretén belül. A kampány egyébként az egész országban zajlik több szervezet és támogató révén, célja a biztonságos internethasználat. A foglalkozásokon szó esik arról, hogy milyen veszélyekkel találkozhatnak az internethasználók és milyen eszközöket használjanak, hogy adataik biztonságban legyenek. A projekt során egy ingyenes e-learning tanfolyamot is dolgoztak ki, mind gyermekek, mind felnőttek számára, melyben a biztonságos online kifizetésekről, az internetfüggőségről, a gyermekpornográfia megelőzéséről és az online adatkezelésről van szó, továbbá a kibernetikai biztonságról is. 

Bihar megyében eddig több mint 300 gimnáziumi diáknak tartottak foglalkozást és a következő nyolc tanintézményben ismertették a #SiguranțăOnline kampányt: Mihai Eminescu Főgimnázium (Nagyvárad), Onisifor Ghibu Főgimnázium (Nagyvárad), Vasile Voiculescu Egészségügyi Líceum (Nagyvárad), Alsótótfalui Általános Iskola, Ioan Slavici Általános Iskola, 1-es számú Borszegi Általános Iskola, Felsődernai Általános Iskola és Várasfenesi Általános Iskola. A kampány a 2023/2024-es tanévben zajlik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!